OLX va dezactiva anunțurile privind vânzarea voucherelor de vacanță

OLX va dezactiva anunțurile privind vânzarea voucherelor de vacanță
scris 11 mai 2018

Portalul OLX a anunțat că va dezactiva anunțurile de vânzare a voucherelor de vacanță. Reprezentanții OLX au declarat, vineri, pentru News.ro că această măsură se află deja în derulare.

“La fel ca și în cazul voucherelor pentru biciclete, anunțurile care pun în vânzare tichetele de vacanță sunt active doar câteva ore, urmând să fie dezactivate. Prin fiecare acțiune de pe platforma OLX susținem și aplicăm legile în vigoare, astfel încât utilizatorii OLX să aibă parte de o experiență plăcută și corectă de vânzare-cumpărare”, au declarat, vineri, pentru News.ro reprezentanții OLX.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat miercuri că vânzarea voucherelor de vacanță este ilegală, iar amenzile ajung la 27.000 lei.

România este a 16-a economie din Uniunea Europeană, cu o pondere în PIB-ul UE de 1,2% CITEȘTE ȘI România este a 16-a economie din Uniunea Europeană, cu o pondere în PIB-ul UE de 1,2%

”În ceea ce privește faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancțiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât și pentru hotelieri. Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtăror, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliți”, a spus miercuri ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferință de presă.

Valoarea unui voucher de vacanță pentru bugetari este de 1.450 lei, sumă impozitată cu 10%.

El subliniază că pe voucher sunt prevăzute numele și prenumele aparținătorului, cât și CNP-ul acestuia.

”Voucherele de vacanță au fost achiziționate și în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu doar 10%. Am reușit să eliminăm o parte importantă din impozitare”, a mai spus Trif.

Autoritățile se gândesc însă să modifice acestor forme de tichete.

”Anul viitor o să fie, tot așa, o măsură de stimulare a mediului de afaceri în domeniul turismului. În Legea salarizării sunt prevăzute acordarea unor sume, dar să vii cu dovada că ai cheltuit acea sumă într-o unitate de cazare sau pentru niște pachete de servicii în România. E de discutat până anul viitor, poate să mai sufere modificări și să vedem un pic cum o să funcționeze această etapă, dacă o să fie un succes, cu siguranță o să continue, dacă nu, o să o îmbunătățim astfel încât să ajungem la parametri optimi”, a mai spus oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
olx
vouchere de vacanta