Carrefour se extinde în Brazilia

Carrefour se extinde în Brazilia
scris 17 feb 2020

Divizia din Brazilia a retailerului francez Carrefour a convenit preluarea a 30 de magazine de la compania concurentă Makro, potrivit unui anunț al acesteia, citat de Reuters.

În urma acordului, Makro va continua să desfășoare activități pe piața din Brazilia, dar numai cu 24 de magazine, în cel mai bogat stat al acestei țări, Sao Paulo, scrie News.ro.

Cel mai bun an din istoria Kiwi Finance CITEȘTE ȘI Cel mai bun an din istoria Kiwi Finance

Makro, care deține magazinele braziliene prin intermediul companiei SHV Holdings, înregistrată în Olanda, nu a făcut public prețul tranzacției.

Carrefour a confirmat săptămâna trecută discuțiile pentru cumpărarea magazinelor, dar a negat informațiile din presa braziliană potrivit cărora va cumpăra magazinele Makro din Brazilia pentru 1,2 miliarde de dolari.

Valoarea acordului va fi substanțial mai scăzută decât suma respectivă, a precizat retailerul francez.

Potrivit Makro, tranzacția, care trebuie aprobată de autoritatea pentru concurență din Brazilia, CADE, are rolul să crească profitabilitatea afacerilor din Brazilia ale grupului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carrefour
makro