Cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România se extinde în America de Sud pentru a produce tequila

Cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România se extinde în America de Sud pentru a produce tequila

Nawaf Salameh, Președintele Fondator Alexandrion Group

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România, a semnat un parteneriat cu Casa Aceves, un producător de tequila din Jalisco, principala zonă din Mexic în care este fabricată tequila, pentru a produce și distribui tequila la nivel global. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alexandrion Group și Casa Aceves vor deschide filiale prin intermediul cărora acest proiect comun va fi coordonat și implementat, iar Alexandrion Group va distribui produsele la nivel global prin intermediul rețelei sale de hub-uri de business localizate în diferite țări.

DECIZIE Carrefour închide aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate, în România, de la cora CITEȘTE ȘI DECIZIE Carrefour închide aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate, în România, de la cora

“Activitatea noastră a început în România, în urmă cu peste 30 de ani și centrul este în continuare aici, dar astăzi suntem un jucător global care concurează la cel mai înalt nivel, într-o piață extrem de competitivă. Si facem acest lucru cu succes: rezultatele pe care le avem vorbesc de la sine. Am extins foarte mult rețeaua de distribuție, construim o distilerie în SUA și facem demersuri pentru a începe construcția unei distilerii în Japonia și a altei distilerii în America de Sud.

Cea de-a doua va fi construită în parteneriat cu Casa Aceves, cu care am semnat un joint venture pentru a produce și distribui tequila la nivel global. Suntem mândri că produsele noastre, care au nume românești, sunt produse internaționale,  comercializate și apreciate în toată lumea. Au devenit adevarați ambasadori pentru România, peste hotare.

Vom continua să ne extindem portofoliul pe orizontală, pentru că acum acoperim principalele categorii de spirtoase: whisky single malt, brandy, votcă și rom. Avem tehnologia necesară, capacitatea, resursele și expertiza pentru a atinge o cotă de piață globală de 10% pe fiecare dintre aceste categorii, în următorii 10 ani”, a spus Nawaf Salameh, Președintele Fondator Alexandrion Group.

TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse CITEȘTE ȘI TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse

Alexandrion Group a dezvoltat o rețea de magazine Alexandrion Experience. Rețeaua include magazine în România, Grecia, Cipru și Brazilia și este în expansiune globală.

În luna octombrie din 2023, compania a anunțat că va deschide o firmă de distribuție și explorează trei rute pentru a produce băuturi spirtoase în Japonia.

Grupul își extinde portofoliul de băuturi spirtoase și vinuri cu categorii noi: rom, tequila și vermut și va lansa branduri noi de whisky single malt, votcă și gin. Produsele vor fi distribuite atât în Romania, cât și la nivel internațional, prin intermediul hub-urilor de business globale pe care Alexandrion Group le are în SUA (America de Sud și de Nord și Brazilia), MEAA (Orientul Mijlociu, Golful Persic, Africa și India), Asia (Japonia si Singapore) și Europa (România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Germania, Cehia și Marea Britanie).

În luna august 2023, Alexandrion Group a încheiat parteneriatul de distribuție, de lungă durată, cu William Grant & Sons (WGS), invocând incompatibilități cu WGS în ceea ce privește strategiile pentru piața locală și piețele regionale.

Înființat în 1994, Alexandrion Group are două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova, precum și birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA.

FOTO Premieră - Auchan aduce pe piața din România primul magazin complet automatizat CITEȘTE ȘI FOTO Premieră - Auchan aduce pe piața din România primul magazin complet automatizat

În 2022, Alexandrion Group achiziționat integral acțiunile Cavaway Ltd, o companie cu sediul ȋn Larnaca, Cipru, și operațiuni ȋn aceeași industrie.

În luna martie 2022, Nawaf Salameh și-a adus în afacere doi dintre cei trei fii, pe Antonio Salameh și Roberto Salameh, în posturi de vicepreședinte, odată cu mesajul că acest business va rămâne ȋntotdeauna ȋn familie, iar generațiile viitoare nu vor putea ȋnstrăina nicio parte din afacerea de familie.

Cum a anunțat Profit.ro, compania pregătește una dintre cele mai mari investiții străine din Grecia, o distilerie în Kavala, investiție care, numai în prima fază, ar trebui să atingă 35 de milioane de euro.

În 2018, grupul Alexandrion a primit avizul din partea autorităților americane pentru a construi prima sa distilerie din SUA, în orașul Carmel din statul New York, în cadrul unui proiect cu o investiție inițială de peste 40 de milioane de dolari. Distileria este programată să fie deschisă la finalul anului viitor, investiția finală putând atinge 120-130 milioane dolari.

În România, grupul a cumpărat, în 2017, și hotelul New Montana din Sinaia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion group
william grant & sons
tequila