Cel mai vechi restaurant din lume - în pericol de a fi închis din cauza COVID-19

Cel mai vechi restaurant din lume - în pericol de a fi închis din cauza COVID-19
scris 10 aug 2020

Restaurantul Botin, fondat în anul 1725 în Madrid, Spania, inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi restaurant din lume, este în pericol de a fi închis din cauza lipsei de clienți provocate de pandemia de COVID-19, informează CNN.

La fel ca restul restaurantelor, stabilimentul renumit pentru felul său faimos de mâncare, „cochinillo” (purcel de lapte prăjit), a fost închis în urma restricțiilor impuse de autorități, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, scrie Digi 24.

Cifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 70% față de anul trecut, iar peste 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea, pe fondul pandemiei. Operatorii din HoReCa spun că sunt tratați incorect de guvern și amenință cu proteste CITEȘTE ȘI Cifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 70% față de anul trecut, iar peste 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea, pe fondul pandemiei. Operatorii din HoReCa spun că sunt tratați incorect de guvern și amenință cu proteste

„Când am închis restaurantul în timpul pandemiei, am fost devastați, pentru că niciodată în istorie, acest loc nu mai fusese vreodată închis, nici măcar în timpul Războiului Civil Spaniol”, a declarat Antonio Gonzalez, managerul restaurantului.

Localul și-a deschis totuși porțile pe 1 iulie, dar în prezent servește cel mult 60 de clienți pe zi, comparativ cu cei 600 de clienți care îi călcau zilnic pragul înainte de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cel mai vechi restaurant din lume