China a lansat o investigație antitrust împotriva grupului Alibaba și a afiliatei sale de servicii financiare Ant Group

China a lansat o investigație antitrust împotriva grupului Alibaba și a afiliatei sale de servicii financiare Ant Group
scris 27 dec 2020

China a lansat o anchetă antitrust împotriva grupului Alibaba și va convoca afiliata de servicii financiare online a gigantului tehnologic, Ant Group, la o întâlnire, în zilele următoare, au anunțat în această săptămână autoritățile de reglementare, aceasta fiind cea mai recentă lovitură primită de grupul de comerț electronic și imperiul fintech al miliardarului Jack Ma.

Investigația face parte dintr-o acțiune accelerată a autorităților din China împotriva comportamentului anticoncurențial în spațiul de internet, aflat în plină expansiune în China, și este cel mai recent eșec pentru Ma, fostul profesor de 56 de ani, care a fondat Alibaba și a devenit cel mai faimos antreprenor din China, arată news.ro.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Cazul survine după suspendarea dramatică, de către autoritățile chineze, luna trecută, a ofertei publice inițiale planificate pentru Ant, de 37 de miliarde de dolari, care era pe cale să devină cea mai mare din lume, cu doar două zile înainte ca acțiunile sale să înceapă tranzacționarea la Shanghai și Hong Kong.

Într-un editorial puternic, Cotidianul Poporului al Partidului Comunist a afirmat că ”dacă monopolul este tolerat și companiilor li se permite să se extindă într-un mod dezordonat și barbar, industria nu se va dezvolta într-un mod sănătos și durabil”.

Autoritățile de reglementare l-au avertizat pe Alibaba cu privire la o practică în baza căreia comercianții sunt obligați să semneze acorduri exclusive de cooperare, care le împiedică să ofere produse pe platformele rivale.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Administrația de stat pentru reglementarea pieței (SAMR) a anunțat că a lansat o anchetă referitoare la această practică.

Autoritățile de reglementare a sectorului financiar se vor întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai diviziei de servicii financiare online, Ant, a grupului Alibaba, potrivit unei declarații separate a Băncii Populare din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
alibaba