China: Analiștii se așteaptă la un nou record de vânzări de Ziua Celibatarilor, peste Black Friday și Cyber Monday

China: Analiștii se așteaptă la un nou record de vânzări de Ziua Celibatarilor, peste Black Friday și Cyber Monday
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2019

Cel mai mare retailer online chinez, Alibaba Group Holding Ltd, se așteaptă să depășească recordul de vânzări de anul trecut cu ocazia Zilei Celibatarilor, sărbătorită în China la 11 noiembrie, chiar dacă economia țării încetinește, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ziua Celibatarilor este cel mai mare eveniment de cumpărături online din lume, depășind vânzările combinate din SUA de Black Friday și Cyber Monday, informează Agerpres.

Alibaba, care a lansat în 2009 Ziua Celibatarilor, înregistrat anul trecut vânzări de 213,5 miliarde de yuani (30,70 miliarde de dolari), în creștere cu 27% față de nivelul din 2017. Din 2009, principalele platforme de comerț electronic ale Alibaba - Taobao și Tmall - înregistrează vânzări anuale record.

Sărbătoarea va începe la miezul nopții (duminică, 16.00 GMT) cu o gală televizată la care participă numeroase staruri, inclusiv celebra Taylor Swift. Va putea fi cumpărată o gamă largă de produse, de la articole de băcănie la parfumuri și mașini aparținând unor branduri străine de top.

Analiștii se așteaptă și în acest an la vânzări record, în pofida încetinirii economiei chineze și a războiului comercial dintre SUA și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
vânzări
black friday
cyber monday
ziua celibatarilor