Prețurile mondiale la alimente au urcat în octombrie, pentru prima dată în ultimele cinci luni

 Prețurile mondiale la alimente au urcat în octombrie, pentru prima dată în ultimele cinci luni
scris 8 nov 2019

Indicele global al prețurilor produselor alimentare a urcat în octombrie, pentru prima dată în ultimele cinci luni, în urma creșterii cotațiilor la zahăr și cereale, a anunțat joi Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În octombrie, acest indice a avut o valoare de 172,7 puncte, în creștere cu 1,7% față de luna precedentă, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Firma de curierat Sameday, parte a grupului eMAG, se mută din parcul logistic P3 Bucharest într-un depozit nou dezvoltat de Iulian Stanciu. Nu va mai plăti taxe și impozite CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Firma de curierat Sameday, parte a grupului eMAG, se mută din parcul logistic P3 Bucharest într-un depozit nou dezvoltat de Iulian Stanciu. Nu va mai plăti taxe și impozite

Prețul la zahăr a urcat cu 5,8% comparativ cu septembrie, pe fondul perspectivelor privind reducerea livrărilor în acest sezon. De asemenea, prețul la cereale a crescut cu 4,2%, în timp ce prețul uleiurilor vegetale a urcat cu 0,5% în octombrie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni, în timp ce carnea s-a scumpit cu 0,9%.

În schimb, a scăzut prețul lactatelor cu 0,7% luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
fao
alimente
preturi