China și Statele Unite au convenit la summitul G20 un armistițiu în războiul lor comercial. Taxe reduse, altele eliminate

China și Statele Unite au convenit la summitul G20 un armistițiu în războiul lor comercial. Taxe reduse, altele eliminate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2018

China și Statele Unite au convenit un armistițiu în războiul lor comercial, inclusiv să nu mărească tarifele vamale de la 1 ianuarie, după discuțiile dintre președintele american Donald Trump și președintele chinez Xi Jinping, la summitul G20 din Buenos Aires, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump va lăsa tarifele aplicate unor importuri chinezești de 200 de miliarde de dolari la nivelul de 10%, la începutul anului 2019, acceptând să nu le mărească la 25%, a anunțat Casa Albă într-un comunicat, scrie News.ro.

“China va accepta să cumpere o cantitate încă neastabilită, dar foarte mare, de produse agricole, energetice, industriale și alte produse din Statele Unite, pentru a reduce dezechilibrul comercial dintre cele două țări”, potrivit comunicatului.

FOTO Piața de cursuri pentru floriști depășește 1 milion de lei, popularitatea lecțiilor online rămâne la un nivel redus. Cât te costă să înveți să aranjezi florile CITEȘTE ȘI FOTO Piața de cursuri pentru floriști depășește 1 milion de lei, popularitatea lecțiilor online rămâne la un nivel redus. Cât te costă să înveți să aranjezi florile

Cei doi lideri au mai convenit să înceapă imediat discuții pentru schimbări structurale, referitoare la transferurile forțate de tehnologie, protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, barierele non-tarifare, atacurile și furturile cibernetice și agricultură, a arătat Casa Albă.

Ambele țări vor încerca finalizarea acestei ”tranzacții” în termen de 90 de zile, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, tarifele de 10% vor fi majorate la 25%, a precizat Casa Albă.

"China a acceptat să reducă și să elimine taxele vamale asupra mașinilor ajunse în China din Statele Unite. În prezent, aceste taxe vamale sunt de 40%", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Consilierul de Stat Wang Yi, cel mai înalt diplomat al guvernului chinez, a spus că negocierile au loc ”într-o atmosferă prietenească și corectă”.

”Cei doi președinți au convenit că cele două părți pot și trebuie să ajungă la relații bilaterale corecte”, a declarat Wang reporterilor.

”Discuțiile referitoare la problemele economice și comerciale au fost pozitive și constructive. Cei doi șefi de stat au ajuns la un consens să oprească majorarea reciprocă a tarifelor”, a aratat Wang.

Oficialul chinez a mai spus că China vrea să crească importurile în concordanță cu nevoile pieței sale interne și nevoile oamenilor, inclusiv cu produse din Statele Unite, pentru a reduce treptat dezechilibrul comercial.

Anunțurile au venit după ce Trump și Xi au participat la o cină de lucru, împreună cu consilierii lor, la sfârșitul reuniunii de două zile a liderilor G20 din Buenos Aires.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua