Cifra de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut

Cifra de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a crescut în primele opt luni din acest an, față de perioada 1 ianuarie -31 august 2019, atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,3%, respectiv cu 1%, conform datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în primele opt luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a înregistrat o creștere cu 1,3% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,2%) și vânzărilor de produse nealimentare (+2,8%), în timp ce comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9%, scrie Agerpres.

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, comerțul a înregistrat o creștere cu 1% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,0%) și vânzărilor de produse nealimentare (+2,7%). În schimb, comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,7%.

ULTIMA ORĂ Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului. Autoritățile locale pot decide în continuare alte scutiri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului. Autoritățile locale pot decide în continuare alte scutiri

Datele INS arată că volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 1,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (-2,6%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-1,4%), în timp ce vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au crescut cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 1,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (-1,9%) ?i la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-0,3%). Pe de altă parte, comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 0,6%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna august 2019 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 1,6% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+7,9%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,4%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 6,4%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2020, comparativ cu luna august 2019 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 2,3% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi 3/3 și tutun (+3,7%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 5,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comerțul cu amănuntul
ins