Ciolacu spune că este posibil să se limiteze exporturile: O să vină un calup de ajutor pe industria alimentară

Ciolacu spune că este posibil să se limiteze exporturile: O să vină un calup de ajutor pe industria alimentară
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2022

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, la Parlament, că este posibil să se limiteze exporturile, pe fondul crizei alimentare și a anunțat că o să vină un calup de ajutor pe industria alimentară. Potrivit lui Ciolacu, România are capacitatea de a produce produse alimentare, să susțină, nu 20 de milioane, ci 40 sau 50 de milioane, potrivit specialiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am înțeles că s-au trimis controale să se vadă de ce s-a întâmplat acest lucru. A fost neadecvat acel preț și acea știre prezentată să creeze așa ceva în toată România. Asta înseamnă că toată lumea este tensionată, toată lumea este îngrijorată, la fel ca și noi, este evident acest lucru. Venim după doi ani de pandemie, după un conflict în 2022 când nimeni nu mai credea că se poate întâmpla așa ceva în Europa și există o anumită tensiune și lumea reacționează emoțional la anumite știri”, a spus Ciolacu despre panica legată de prețul la combustibili și cozile pentru a cumpăra ulei, scrie News.ro

Carnea de miel se va scumpi de Paște. Cât va costa CITEȘTE ȘI Carnea de miel se va scumpi de Paște. Cât va costa

”Este posibil, avem contracte internaționale, dacă nu vom face față, se vor limita aceste exporturi. Dar întâi să ne creăm o rezervă națională, sustenabilă pentru populației României”, a explicat el, despre o posibilă reducere a exporturilor, în perioada următoare.

Întrebat dacă este vorba despre grâu, Ciolacu a spus că ”dacă România își creează rezerva necesară, nu are nicio problemă să exporte în continuare.

”Încă România are capacitatea de a produce produse alimentare, să susțină, nu 20 de milioane, ci 40 sau 50 de milioane, spun specialiștii”, a mai comentat el.

Liderul PSD a explicat că suntem unul dintre cei mai mari importatori de aluat. ”O să vină un calup de ajutor pe industria alimentară”, a mai anunțat el, precizând că agricultura, în acest moment, este o prioritate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
psd
marcel ciolacu
exporturi