Comerțul en gros a crescut

Comerțul en gros a crescut
scris 17 feb 2020

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut cu 5,7% în 2019, serie brută, față de anul anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere de 9%, scrie News.ro.

EXCLUSIV Criza de forță de muncă îl determină pe Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea, să aducă angajați din Nepal pentru barurile sale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Criza de forță de muncă îl determină pe Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea, să aducă angajați din Nepal pentru barurile sale

În 2019, față de 2018, în termeni nominali, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut cu 5,7% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+11,1%), comerțul cu ridicata nespecializat (+10,2%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+9,5%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+9,0%), comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+6,4%), comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+3,3%) și comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+1,8%).

Cifra de afaceri la activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata a scăzut cu 12,2%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna decembrie 2019, comparativ cu luna decembrie 2018, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,1%.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
en gros
comert