Compania GOOD Meat din California a obținut acordul pentru a livra pe piață carne de pui obținută în laborator

Compania GOOD Meat din California a obținut acordul pentru a livra pe piață carne de pui obținută în laborator
scris 22 mar 2023

Compania GOOD Meat din California a obținut acordul Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a livra pe piață carne de pui obținută în laborator, potrivit documentelor publicate de agenție, transmite Reuters.

Mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată în laborator pe piața din Statele Unite și trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât și de la Departamentul Agriculturii din SUA, înainte de a-și putea vinde produsele, scrie News.ro.

Înghețată cu gust de bere, pălincă sau vin produsă la Brașov CITEȘTE ȘI Înghețată cu gust de bere, pălincă sau vin produsă la Brașov

Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată care a primit o scrisoare de ”fără întrebări” de la FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autoritățile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat, în noiembrie anul trecut.

Scrisoarea înseamnă că FDA acceptă concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.

”Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conțin material de celule de pui de cultură [sunt] la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenția într-o scrisoare din 20 martie, adresată companiei.

GOOD Meat intenționează să-și vândă inițial produsul la restaurantele deținute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală.

Compania își vinde carnea de pui la scară mică în Singapore din 2020.

”Sunt atât de mândru că aduc acest nou mod de a produce carne în țara mea și că o fac cu un erou de-al meu, bucătarul José Andrés”, a declarat Josh Tetrick, co-fondator și CEO al GOOD Meat, într-o declarație.

Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și crescute în cuve de oțel, înainte de a fi prelucrate în bucăți de carne.

Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.

viewscnt
Afla mai multe despre
good meat
carne de pui