Creșterea prețurilor mondiale la alimente s-a atenuat în iunie

Creșterea prețurilor mondiale la alimente s-a atenuat în iunie
scris 4 iul 2019

Avansul indicelui global al prețurilor produselor alimentare s-a atenuat în iunie, după cinci luni de creștere consecutivă, pe fondul declinului prețurilor produselor lactate, a anunțat joi Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În iunie, acest indice a avut o valoare de 173 de puncte, în ușoară scădere față de 173,5 puncte în mai, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Gigantul Unilever preia pachetul majoritar de acțiuni al frufru CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul Unilever preia pachetul majoritar de acțiuni al frufru

FAO a precizat că prețul lactatelor a scăzut în iunie cu 11,9% față de luna precedentă dar încă este cu 9,4% peste nivelul de la începutul anului. Și prețul uleiurilor vegetale a scăzut cu 1,6% în iunie față de luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din decembrie 2018. În schimb, prețul cerealelor a urcat cu 6,7% în iunie față de luna precedentă, prețurile la carne și zahăr au urcat cu 1,5% și, respectiv, 4,2%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
preturi
alimente