Cum să ai grijă de mașina ta de spălat ca să te țină cât mai mult?

Cum să ai grijă de mașina ta de spălat ca să te țină cât mai mult?
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 apr 2023

O mașină de spălat este un electrocasnic foarte utilizat în majoritatea gospodăriilor. Acest aparat inovator poate curăța atât țesături ușoare, cât și grele, la atingerea unui buton. Ca rezultat, majoritatea proprietarilor își suprautilizează mașinile și neglijează practicile de întreținere până când acestea dezvoltă probleme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mod fericit, practicile eficiente de întreținere te pot ajuta să protejezi integritatea mașinii tale și să-i prelungești viața. Fiind o achiziție importantă și având prețuri care cresc în ultima perioadă, a devenit crucial să știi care sunt cele mai bune practici pentru ca mașina ta să fie cu tine cât mai mult timp, fără să fie nevoie de reparații sau schimbări constante.

  1. Curăț-o în mod regulat

Majoritatea oamenilor cred că mașinile de spălat sunt mereu curate datorită funcțiilor lor regulate. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat, deoarece apa are micro-reziduuri, de obicei lăsate pe părțile laterale și componentele mașinii.

Aceste reziduuri și agenți de curățare duc în cele din urmă la formarea de depuneri, unul dintre principalele motive pentru care o mașină de spălat nu poate curăța eficient rufele după un anumit timp. Ar trebui, prin urmare, să cureți în profunzime mașina destul de des, pentru a elimina reziduurile.

Poți folosi un agent de curățare eficient pentru mașină pentru a elimina fiecare urmă de reziduu. Cu ajutorul ajutorului profesional, ar trebui să găsești un produs accesibil și de încredere. Unele persoane se tem că agentul de curățare ar putea deteriora componentele mașinii, dar majoritatea sunt sigure și eficiente.

  1. Evită supraîncărcarea

Este adesea tentant să pui toate hainele într-o singură încărcătură pentru a economisi timp și a maximiza curățarea, dar acest lucru face mai mult rău decât bine. Mașinile de spălat sunt concepute să funcționeze cu o cantitate predefinită de energie pentru a spăla o încărcătură specifică.

Depășirea acelei limite poate pune o presiune asupra mașinii și poate scurta durata sa de viață utilă. De asemenea, hainele au nevoie de spațiu adecvat pentru a se mișca în timpul ciclului de spălare; negarea acestui spațiu va avea un impact asupra componentelor mobile ale mașinii. Spațiul insuficient înseamnă și că nici hainele nu vor fi curățate corespunzător în timpul ciclului de clătire, lăsând reziduuri de detergent în urmă.

Respectă recomandările de capacitate a încărcăturii mașinii pentru a o menține funcțională pentru mulți ani de acum înainte.

  1. Rulează încărcături complete

Pe de cealaltă parte, merită, de asemenea, să te asiguri că pornești întotdeauna încărcături complete atunci când pui haine la spălat. Este adesea tentant să speli câteva haine murdare în mijlocul săptămânii atunci când ai nevoie absolută de ele, dar o regulă de bază bună este să ai suficiente haine încât să poți da drumul mașinii.

Subîncărcarea mașinii poate duce la cicluri de spălare inechilibrate, punând o presiune asupra componentelor de conducere a apei.

Nu spăla câteva șosete sau cămăși murdare și așteaptă până când mai multe dintre hainele tale au nevoie de spălare pentru un ciclu de spălare mai eficient.

4. Folosește cantitatea corectă de detergent

Punerea unei cantități mari de detergent poate părea că va curăța mai bine hainele. Cu toate acestea, prea multă spumă în tambur face ca mașina să lucreze mai mult, ceea ce poate declanșa cicluri suplimentare de spălare și o poate suprasolicita.  În general, durează aproximativ o oră pentru ca o mașină să finalizeze un ciclu de centrifugare. Dacă durează mai mult, poate fi o problemă.

Mașinile moderne utilizează, de asemenea, mult mai puțină apă decât modelele mai vechi, astfel încât ai nevoie de mai puțin detergent pentru curățare. Verifică manualul de utilizare al mașinii de spălat pentru a avea o orientare cu privire la cantitatea de detergent necesară pentru fiecare ciclu de spălare.

În timp ce faci asta, ia-ți timp să alegi detergentul potrivit pentru mașina ta. Un detergent de calitate este formulat să funcționeze cu mașinile de înaltă eficiență, oferindu-ți rezultate mai bune cu fiecare ciclu de spălare. Acești detergenti produc mai puține bule de spumă, ceea ce îi face mai compatibili cu mașinile de spălat cu consum mai redus de apă.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașina de spălat
electrocasnice