DECIZIE Noi reglementări pentru afișarea reducerilor în magazine

DECIZIE Noi reglementări pentru afișarea reducerilor în magazine
scris 25 mai 2022

Orice notificare de reducere a prețului, la un comerciant, va trebui să indice clar prețul aplicat anterior. Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț, prevede o hotărâre adoptată de Guvern.

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

După cum a relatat anterior Profit.ro, măsura fusese avansată anterior de Guvern și va intra în vigoare peste câteva zile, la 28 mai.

Ministrul Finanțelor speră la economii de cel puțin 10 miliarde lei prin reducerea cheltuielilor bugetare cu 10% CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor speră la economii de cel puțin 10 miliarde lei prin reducerea cheltuielilor bugetare cu 10%

Hotărțrea de Guvern introduce un articol nou îprivind modalitatea de indicare a prețurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare privind informațiile pentru consumatori legate de reducerile de preț.

Actul normativ aduce și noi reglementări în ceea ce privește bunurile care sunt susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), reducerile de preț continue și bunurile care au fost prezente pe piață mai puțin de 30 de zile.

Ignorând obiecțiile specialiștilor și ale președintelui, Parlamentul dă liber la vânătoarea a zeci de specii de păsări CITEȘTE ȘI Ignorând obiecțiile specialiștilor și ale președintelui, Parlamentul dă liber la vânătoarea a zeci de specii de păsări

Astfel, în cazul bunurilor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preț.

Pentru produsele prezente pe piață mai puțin de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piata, înainte de data aplicării reducerii de preț.

În plus, dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț.

Printre primele ținte ale unui impozit progresiv - salariații din sectorul bugetar. Scapă unele salarii de 9.000 de lei? CITEȘTE ȘI Printre primele ținte ale unui impozit progresiv - salariații din sectorul bugetar. Scapă unele salarii de 9.000 de lei?

Au fost stabilite și măsuri suplimentare pentru produsele vândute în regim de outlet. Pentru acest tip de vânzare, au fost introduse prevederi mai detaliate privind informațiile destinate consumatorilor legate de reducerile de preț.

Actul normativ introduce și o serie de sancțiuni stabilite în funcție de natura, gravitatea, amploarea și durata încălcării.

viewscnt
Afla mai multe despre
reducere
pret
notificare
afisare
anterior
magazin
comert
outlet