Dedeman se extinde cu o investiție de 19 milioane euro

Dedeman se extinde cu o investiție de 19 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Retailerul de bricolaj Dedeman, principal jucător pe piața de profil, deținut de Dragoș și Adrian Pavăl, deschide al doilea magazin din Arad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Noul magazin a creat 175 de locuri de muncă și a presupus o investiție totală de 19 milioane de euro.

Această sumă cuprinde valoarea de achiziție a terenului de aproximativ 9 hectare, costurile lucrărilor de construcție, investițiile în rafturi, mobilier și materiale utilizate pentru amenajarea zonelor comerciale și de birouri, precum și echipamentele necesare pentru desfășurarea activității. Tot aici sunt incluse și cheltuielile pentru amenajarea zonei exterioare, ca și valoarea stocului de produse pregătite pentru deschidere.

EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri

Suprafața construită a noului magazin este de 18.000 mp, dintre care circa 2.200 mp sunt alocați serei încălzite în care sunt expuse plantele, articolele de grădină și cele pentru activitățile în aer liber.

Noul magazin va fi prevăzut și cu o centrală electrică fotovoltaică ce va genera energie electrică verde prin intermediul panourilor solare montate pe acoperiș. Puterea totală instalată va fi de circa 400 kWp.

Dedeman Arad (Cartier Micălaca) este primul magazin inaugurat de companie în 2024, fiind totodată al 62-lea al rețelei.

Următorul magazin care își va deschide porțile anul acesta va fi cel din Pașcani.

VIDEO PROFIT NEWS TV - CEO Aktor: Proiecte de 1,3 miliarde euro în România, cu țintă de dublare. Ne concentrăm doar pe România, vom investi pe cât de mult posibil. După Grecia, este țara cea mai primitoare și mai prietenoasă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - CEO Aktor: Proiecte de 1,3 miliarde euro în România, cu țintă de dublare. Ne concentrăm doar pe România, vom investi pe cât de mult posibil. După Grecia, este țara cea mai primitoare și mai prietenoasă

Recent, antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl au obținut actele necesare demolării depozitelor cumpărate de la DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn, în care funcționează și Vama Chitila, iar în locul lor poate fi ridicat un nou magazin Dedeman, al doilea din Sectorul 1 și al optulea din București, decizia nefiind încă luată, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Frații Pavăl au cumpărat, în aprilie 2021, două terenuri învecinate cu o suprafață totală de circa 7,4 hectare cu depozite ale logisticeanului DB Schenker, unde funcționează și Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut drept Vama Chitila. Tranzacția este estimată la un preț de peste 200 de euro/metru pătrat, echivalentul a peste 15 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Pe terenurile amplasate în apropierea mall-ului Colosseum sunt 33 de construcții pentru care Dedeman a obținut, recent, autorizație de demolare. O parte dintre constructii nu au mai fost utilizate și se află în stare de degradare.

Întrebați ce vor face cu aceste terenuri după demolare, reprezentanții Dedeman au transmis Profit.ro că încă nu s-a luat o decizie finală privind destinația terenului.

Totuși, compania a promovat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția, în acest loc, a unui magazin cu două etaje.

„Beneficiarul (Dedeman, n.red.) dorește eliberarea terenului de construcții prin demolarea tuturor clădirilor de pe teren în vederea construirii în viitor a unui magazin pentru materiale de construcții, drumuri interioare și accese, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire“, se arată în documentele analizate de Profit.ro.



Vama Chitila

Vama Chitila

Dacă se va merge pe această variantă, acesta va fi al doilea magazin Dedeman din Sectorul 1 și al optulea din București.

Lanțul românesc de restaurante Spartan, proaspăt vândut, inclusiv unui fost fotbalist, vizează acum locul 2 pe piața locală și extinderea rețelei externe. Lansează și o școală de management CITEȘTE ȘI Lanțul românesc de restaurante Spartan, proaspăt vândut, inclusiv unui fost fotbalist, vizează acum locul 2 pe piața locală și extinderea rețelei externe. Lansează și o școală de management

Ultimul magazin Dedeman a fost inaugurat în București în 2020. Acesta a fost cel de-al șaptelea magazin din Capitală, în cartierul Ghencea, și cel mai mare al rețelei, cu o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați, realizat în urma unei investiții de 29 de milioane de euro.

Dragoș Pavăl a declarat cu acea ocazie că și-a propus să deschidă în București un număr suficient de magazine, astfel încât oricine să poată ajunge la unul în maximum 20 de minute.

Câștigurile din Dedeman, reinvestite

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2022 o cifră de afaceri de 11 miliarde lei, în creștere cu 10% față de anul anul precedent, și un profit net de 1,7 miliarde lei, cu 1,45% peste nivelul din 2021.

Rețeaua Dedeman numără 61 de magazine răspândite în toate județele țării cu excepția Teleorman și Giurgiu. Anul trecut au fost inaugurate doar două magazine: unul la Craiova lângă Promenada Mall și altul la Petroșani. Rețeaua de bricolaj mai beneficiază de 5 centre logistice, un parc auto propriu și are peste 12.500 de angajați.

Frații Pavăl au dezvoltat un centru logistic pentru Dedeman în localitatea Pantelimon.

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.

Au încheiat cea mai mare tranzacție a anului 2022 și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România prin achiziția portofoliului de birouri al CA Immo, contra unei sume de 377 de milioane de euro; au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth.

În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon și Promateris), în industrie (Alro și Conpet), energie (Transelectrica și Electrica), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), sănătate (clinica dentară Victoria, Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Moldova Farming).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Fondatorii Dedeman lansează, ca acționari majoritari, ofertă pentru cumpărarea pachetelor reziduale de la Cemacon Zalău CITEȘTE ȘI Fondatorii Dedeman lansează, ca acționari majoritari, ofertă pentru cumpărarea pachetelor reziduale de la Cemacon Zalău

Proprietarii Dedeman lucrează și la primul lor ansamblu rezidențial, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești. În același cartier din Bacău, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial.

De asemenea, aceștia au consolidat și restaurat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, despre care au anunțat că o vor transforma în sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
paval
dedeman