Dezvoltatorul mall-urilor AFI din România a încheiat primul semestru cu venituri de 25 milioane euro

Dezvoltatorul mall-urilor AFI din România a încheiat primul semestru cu venituri de 25 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2017

Grupul cu capital israelian AFI Europe România a avut venituri operaționale nete de 25 milioane de euro în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 11,5% față de primul semestru al anului trecut, a anunțat, luni, compania care deține pe piața locală mall-urile AFI din București și din Ploiești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitală, principalul activ al grupului și cel mai mare centru comercial din România, a înregistrat în al doilea trimestru o creștere a numărului de vizitatori cu 4%, față de aceeași perioadă din 2016, până la o medie de 50.000 de persoane pe zi, scrie News.ro.

Totodată, vânzările magazinelor din mall au crescut cu 2% în al doilea trimestru, în contextul creșterii suprafeței închiriabile.

”Peek&Cloppenburg (P&C) va deschide un magazin de 5.200 mp în AFI Cotroceni, ca parte din lucrările de extindere a centrului comercial cu 6.500 mp (GLA - suprafața disponibilă spre închiriere - n.r.). Ca urmare a acestor lucrări, AFI Cotroceni va avea o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA)”, se arată în comunicat.

Retailerul Profi a deschis trei noi magazine și acoperă acum 328 localități CITEȘTE ȘI Retailerul Profi a deschis trei noi magazine și acoperă acum 328 localități

Rezultatele AFI Ploiești au continuat și ele să crească în primele șase luni, cu un avans de 16% în primul semestru, în cazul vânzărilor retailerilor.

”Vânzările retailerilor (cifra de afaceri) s-au majorat cu 19% în T2 și cu 16% în primele șase luni ale lui 2017, comparativ cu aceleași perioade din 2016. De asemenea, numărul vizitatorilor din centrul comercial a ajuns la peste 15.000 de persoane pe zi. Gradul de ocupare a centrului comercial din Ploiești rămâne constant, la 99%”, se arată în comunicat.

În cazul AFI Brașov, cel de-al treilea centru comercial al AFI Europe România, lucrările de construcție au avansat, potrivit companiei, iar rata de alocare a atins deja 80%. Situat în zona de centru a orașului, centrul comercial va avea o suprafață totală închiriabilă de 45.000 mp, la care se adaugă două turnuri de birouri Clasa A, cu o suprafață de 25.000 mp. Valoarea totală estimată a investiției pentru centrul comercial și prima clădire de birouri este de peste 120 milioane de euro.

Pe segmentul de birouri, lucrările pentru AFI Tech Park au avansat, în prezent fiind turnat etajul 4 din prima clădire, prima fază a proiectului având o suprafață de 22.000 metri pătrați și urmând sa fie livrată în al doilea trimestru al anului viitor, potrivit companiei.

”AFI Park, proiectul de birouri de clasă A amplasat în apropierea centrului comercial AFI Cotroceni, ce însumează o suprafață închiriabilă de 70.000 metri pătrați (GLA), are un grad de ocupare de aproape 100% și este preconizat să genereze un venit anual de 13 milioane de euro”, se arată în comunicat.

La începutul lunii august, retailerul de materiale de construcții și bricolaj Dedeman și dezvoltatorul AFI Europe au anunțat decizia de a anula tranzacția de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park.

La începutul lunii iunie, Dedeman a anunțat că a semnat cu dezvoltatorul AFI Europe un antecontract de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park, aflat chiar lângă mall-ul AFI Cotroceni. Acordul includea și opțiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiași proiect, valoarea totală a tranzacției fiind estimată la 164 milioane euro.

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a înregistrat, în al doilea trimestru al acestui an, un venit operațional net de 21,5 milioane de euro, în creștere cu 11% la cursul valutar în euro, față de aceași perioadă a anului trecut.

Prin intermediul AFI Europe, AFI Properties are în curs de dezvoltare pe piețele din Europa Centrală și de Est și din Europa de Sud-Est 100.000 metri pătrați de spații de birouri prin cinci noi proiecte pe lângă centrul comercial AFI Brașov de 45.000 mp.

Pe segmentul rezidențial, AFI Europe dezvoltă 1.000 de unități rezidențiale în Serbia, Polonia, Letonia și Republica Cehă, dintre care 276 sunt deja vândute. AFI Properties deține peste 450.000 metri pătrați de proprietăți comerciale, iar la data de 30 iunie 2017 deținea rezerve de numerar în valoare de 180 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi
mall bucuresti