DOCUMENT Mișcare de impact pregătită în București: Aprovizionarea magazinelor, doar noaptea. Cine va scăpa de interdicție. Promisiune: "Decizia finală va fi luată împreună cu antreprenorii!"

DOCUMENT Mișcare de impact pregătită în București: Aprovizionarea magazinelor, doar noaptea. Cine va scăpa de interdicție. Promisiune: "Decizia finală va fi luată împreună cu antreprenorii!"
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 dec 2023

Primăria Capitalei va discuta un proiect de hotărâre conform căruia, din primăvara anului viitor, aprovizionarea spațiilor comerciale din București va fi posibilă doar pe timpul nopții, în intervalul orar 22.00 - 06.00.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

Măsura este argumentată prin deblocarea traficului rutier la ore de vârf.

"Pe modelul marilor orașe cu administrație liberală - Oradea, Cluj-Napoca sau Arad, care au reglementat acest domeniu de acum câțiva ani, și Bucureștiul va avea reguli clare în acest domeniu. Propunerea este ca, din primăvara anului viitor, aprovizionarea spațiilor comerciale din Capitală să se facă doar pe timpul nopții, în intervalul orar 22,00 - 06,00. Nu mai permitem blocarea primei benzi de circulație", este argumentul autorităților.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Conform proiectului, agenții economici care își desfășoară activitatea în București sunt obligați să realizeze aprovizionarea în intervalul orar 22,00 - 6,00. Nerespectarea programului de aprovizionare constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 - 5.000 de lei.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Brigada Rutieră, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București, Direcțiile Generale de Poliții Locale ale sectoarelor 1- 6.

Se exceptează de la aceste prevederi agenții economici care își desfășoară activitatea de aprovizionare conform Regulamentului privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere în zonele protejate și în perimetrul Centrului istoric.

EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare

"Decizia finală va fi luată împreună cu antreprenorii din București!", este promisiunea oficialilor.

Potrivit referatului de aprobare, Bucureștiul este un oraș foarte aglomerat, cu trafic intens, cu multe centre comerciale mari, a căror aprovizionare este realizată în principiu cu autovehicule cu gabarit mediu și mare.

"Pentru a se realiza o dezvoltare sustenabilă a Capitalei, printre obiectivele autorității publice locale se regăsesc fluidizarea traficului, reducerea poluării și implicit îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Ca orice aglomerare urbană, transportul și circulația rutieră în oraș sunt esențiale și în permanență trebuie luate măsuri pentru decongestionarea traficului și reducerea poluării", se explică în document.

DOCUMENTUL POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
magazine
primarie