Dorna Lactate concediază peste 150 de angajați

Dorna Lactate concediază peste 150 de angajați
scris 6 iul 2020

Directorul Agenției de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, luni, că Dorna Lactate, parte a Grupului Lactalis, a notificat instituția în legătură cu o concediere colectivă a 158 de angajați, de la data de 1 septembrie a acestui an.

Potrivit directorului AJOFM Suceava, la cele două fabrici din județ ale grupului francez Lactalis, de la Floreni și Vatra Dornei, Dorna Lactate are 216 angajați, fiind făcute demersurile necesare pentru ca dosarele de șomaj să fie depuse la angajator, de unde vor fi preluate de inspectorii AJOFM, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să vină până la Suceava, scrie Agerpres.

Uber cumpără startup-ul american din domeniul livrărilor Postmates, tranzacție de 2,65 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Uber cumpără startup-ul american din domeniul livrărilor Postmates, tranzacție de 2,65 miliarde de dolari

"Vom oferi informare, consiliere și vom comunica permanent oferta de locuri de muncă pentru a veni în sprijinul celor afectați de închiderea fabricilor", a spus Adomnicăi.

Francezii de la Lactalis au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute decizia de a închide cele două fabrici mari din județul Suceava, unde era produs brandul LaDorna, precizându-se că LaDorna se va produce în continuare în județele Alba și Covasna, în celelalte unități locale ale grupului, respectiv la Albalact din Oiejdea și Covalact din Sfântu Gheorghe.

Potrivit Lactalis, societatea Dorna Lactate, preluată de în 2008, va continua să funcționeze, angajații afectați de măsura concedierii colective în fabricile din Floreni și Vatra Dornei urmând să primească sprijin pentru a găsi un alt loc de muncă în cadrul celorlalte societăți aparținând grupului francez din România sau în alte companii, dar vor primi și compensații salariale.

Totodată, francezii de la Lactalis susțin că decizia de transfer a producției din Bazinul Dornelor nu va afecta în niciun fel activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali, vor fi păstrate contractele încheiate cu fermierii români parteneri, iar laptele va fi direcționat către celelalte fabrici.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dorna lactate
lactalis