Două pub-uri dispar în fiecare zi în Anglia și Țara Galilor

Două pub-uri dispar în fiecare zi în Anglia și Țara Galilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2023

Datele oficiale arată că un număr de 230 de pub-uri au dispărut în Anglia și Țara Galilor în cel de-al doilea trimestru al acestui an, în creștere cu 50,3% față de cele 153 de pub-uri care s-au închis în primul trimestru, din cauza impactului creșterii costurilor și a presiunilor asupra bugetelor consumatorilor, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform acestor date, care au fost compilate de specialistul în proprietățile imobiliare comerciale Altus Group, un număr total de 383 de pub-uri au fost demolate sau convertite în alte scopuri în perioada ianuarie-iunie 2023, ceea ce înseamnă că în fiecare zi două pub-uri au dispărut în Anglia și Țara Galilor. Aceste cifre arată o accelerare semnificativă a fenomenului, în condițiile în care un număr de 386 de pub-uri au dispărut pe întreg parcursul anului 2022, scrie Agerpres.

EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial

Numărul total de pub-uri din Anglia și Țara Galilor, inclusiv a celor vacante sau a celor oferite spre închiriere, a scăzut până la 39.404 pub-uri la finele lunii iunie 2023.

Președintele Altus Group, Alex Probyn, a făcut un apel către ministrul de Finanțe, Jeremy Hunt, să reducă presiunea fiscală în sectorul pub-urilor. Conform prevederilor actuale, firmele care plătesc taxele pe proprietate care se aplică așa-numitelor "high street firms", cum este cazul pub-urilor și birourilor, ar urma să fie vizate de o majorare legată de inflație începând din luna aprilie 2024, dacă nu va avea loc o intervenție a Guvernului.

ONG-ul Campaign for Pubs a avertizat că și pub-urile profitabile riscă să dispară pentru că proprietarii vor să profite de pe urma schimbării destinației sau demolării pub-urilor pentru construcția de locuințe. Acest ONG, care are drept obiectiv protejarea și sprijinirea pub-urilor, a făcut un apel către Guvernul de la Londra să introducă amenzi mai mari pentru "schimbările de destinație și demolările neutorizate".

viewscnt
Afla mai multe despre
pub
anglia