Dunapack Packaging, o afacere de familie austriacă, își amplifică operațiunile în România și construiește lângă București o nouă fabrică

Dunapack Packaging, o afacere de familie austriacă, își amplifică operațiunile în România și construiește lângă București o nouă fabrică

Fabrica din Covasna

scris 25 oct 2017

Dunapack Rambox, filiala locală a Diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul austriac de firme Prinzhorn, cumpără peste 11 hectare de teren în zona Bucureștiului, unde va ridica o nouă fabrică de ambalaje de carton ondulat. Noua fabrică va funcționa în mod complementar pe lângă fabrica Dunapack deja existentă la Sfântu Gheorghe, Covasna.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Noua fabrică, de 22.000 metri pătrați, din Bolintin, localitate aflată la 20 kilometri vest de București, va fi echipată cu o mașină de carton ondulat de mare viteză, precum și cu mai multe mașini de prelucrare pentru a furniza soluții de ambalare. Capacitatea de producție anuală este preconizată la 180 milioane metri pătrați pe an.

Ambele fabrici vor atinge o capacitate de producție anuală de 300 milioane metri pătrați.

Anul trecut, fabrica din Covasna, cu 211 angajați, a avut afaceri de 129,3 milioane lei și un profit net de 5,3 milioane lei.

FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de \ CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de "Regele Puiului", au fost preluate de compania agricolă Vitall

„Noua fabrică tip greenfield de lângă București este o ocazie fantastică de a întări poziția strategică a companiei Dunapack Rambox pe piața din România. Cu două fabrici în regiune suntem capabili să furnizăm clienților noștri ambalaje de înaltă calitate în combinație cu o organizare logistică optimă”, a declarat Alexander Enzenberg, Managing Director al Diviziei  Dunapack.

Cu noua unitate de producție, Dunapack ajunge la 19 fabrici localizate 10 țări.

Divizia Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn cu sediul central în Austria, care are 6.300 de angajați în 15 țări și se numără printre liderii de piață europeni în industria ambalajelor, producției de hârtie și reciclării.

Cu o cifră de afaceri anuală de 1,23 miliarde de euro, grupul este pe locul trei în Europa în acest segment. Grupul, deținut de familia Prinzhorn, este structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluții de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producție de hârtie reciclată) și Hamburger Recycling (colectare și comercializare materiale reciclabile).

viewscnt
Afla mai multe despre
dunapack packaging
ambalaje carton