După un an, francezii de la Catinvest, care mai dețin galeriile Esplanada Pantelimon și Orhideea, extind galeriile comerciale ale Electroputere Craiova și ridică o nouă clădire și pentru birouri, cu 70 milioane euro

După un an, francezii de la Catinvest, care mai dețin galeriile Esplanada Pantelimon și Orhideea, extind galeriile comerciale ale Electroputere Craiova și ridică o nouă clădire și pentru birouri, cu 70 milioane euro
scris 18 oct 2017

Grupul Catinvest, controlat de familia franceză Catteau, care mai deține în România galeriile comerciale Esplanada Pantelimon (cuprinde Cora), Orhideea (Carrefour) și Tom Constanța, va extinde galeriile comerciale ale Electroputere Parc Craiova, preluate în urmă cu un an prin firma Belvir, cu 9.200 de metri pătrați, investiție de circa 70 milioane euro.

Totodată, grupul a început construcția unei clădiri independente care va asigura 12.000 de metri pătrați de spații comerciale, aproximativ 15.000 de metri pătrați de birouri de clasa A și peste 700 de locuri de parcare subterane.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Investiția totală în extinderea centrului comercial și în construirea clădirii cu spațiu mixt, de retail și de birouri, va depăși 70 de milioane de euro până la finalul anului viitor.

Inaugurarea clădirii cu spații mixte este planificată pentru semestrul al doilea din 2018, întreaga zonă comercială a centrului Electroputere Parc urmând să depășească 110.000 de metri pătrați.

Rețeaua de magazine Z, care vinde haine pentru copii cu semnătura \ CITEȘTE ȘI Rețeaua de magazine Z, care vinde haine pentru copii cu semnătura "by Andreea Esca", își restrânge drastic activitatea după 13 ani

Galeriile Electroputere Parc Craiova au fost preluate de la firma K&S Electric Power Point, aflată în insolvență din 2013, și parte a grupului belgian Belrom.

Centrul Comercial Electroputere Parc a fost construit pe platforma industrială operată de fosta întreprindere de stat Electroputere Craiova (actuala Electroputere SA) începând din 2011.

Mall-ul din Bacău al belgienilor de la BelRom, preluat de KBC Bank în contul datoriilor CITEȘTE ȘI Mall-ul din Bacău al belgienilor de la BelRom, preluat de KBC Bank în contul datoriilor

Galeria comercială obiect al tranzacției are o suprafață închiriabilă brută (GLA) de 27.772 metri pătrați, în timp ce întreaga suprafață închiriabilă brută a Electroputere Parc, care include, printre altele, hipermarketul Auchan și magazinul do-it-yourself Leroy Merlin, măsoară circa 67.772 metri pătrați. Proprietatea asupra galeriei comerciale include și proprietatea asupra coridoarelor interne.

Catinvest deține și operează galerii comerciale în Franța și alte țări europene. În România, grupul activează și prin societățile: Metropolis Investiții Imobiliare SRL, S.R.C.C. Rentcom SRL și Victoria Invest Romania SRL.

Grupul francez a intrat în România în 2003, când a preluat galeria comercială Esplanada, apoi a cumpărat galeriile comerciale Orhideea, iar în 2006 a deschis centrul comercial Tom în Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroputere parc
vanzare
belvir