eBay intră în comerțul cu NFT

eBay intră în comerțul cu NFT
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2021

Platforma internațională de comerț online eBay a anunțat oficial că va începe să listeze la vânzare și NFT-uri, bunuri digitale unice, care stârnesc interesul unor colecționari dornici să plătească pentru astfel de „obiecte” virtuale, cărora le este atribuită o anumită valoare în piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Astăzi actualizăm politica eBay pentru a include vânzarea de NFT-uri. Pe termen scurt, inventarul NFT va fi furnizat de vânzători de încredere care îndeplinesc standardele noastre ridicate”, spune un manager eBay pentru piața americană, într-un mesaj oficial adresat seller-ilor de pe platformă, arată Startup Cafe.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

În prima fază, vor fi acceptați vânzători de încredere care tranzacționează anumite articole căutate de colecționari, precum cartonașe cu fotbaliști , muzică, divertisment și artă.

„Acesta este doar inceputul. Această primă lansare ne va ajuta să aflăm mai multe despre ceea ce este important pentru comunitatea noastră. Vă puteți aștepta la programe, politici și instrumente care să le permită publicului nostru să cumpere și să vândă NFT-uri cu mai mare ușurință și siguranță, într-o gamă mai largă de categorii”, mai arată Jordan Sweetnam, vicepreședinte și manager general eBay pentru piața americană.

În lunile următoare, eBay va adăuga noi resurse pentru a aduce pe platformă obiecte colecționabile pe bază de protocoale informatice blockchain.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Anunțul eBay este relevant și pentru piața criptomonedelor, având în vedere că NFT-urile se tranzacționază folosind aceste valute virtuale.

Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor.

NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain.

viewscnt
Afla mai multe despre
ebay
nft