Eliminarea taxelor aduce profitul: emitenții se așteaptă ca angajatorii să ofere de Crăciun cu 35% mai multe tichete cadou salariaților

Eliminarea taxelor aduce profitul: emitenții se așteaptă ca angajatorii să ofere de Crăciun cu 35% mai multe tichete cadou salariaților
scris 24 nov 2016

Emitenții de tichete valorice și carduri preplătite UP România, Edenred și Sodexo estimează comenzi mai mari cu 25-35% pentru tichetele cadou oferite de companii angjaților, cu ocazia Crăciunului, în contextul în care acestea nu mai sunt impozitate și taxate.

Astfel, UP România, emitentul tichetelor Chèque Déjeuner, estimează vânzări de tichete cadou cu 35% mai mari față de Crăciunul din 2015.

“Datele ne arată un trend ascendent al tichetelor cadou și ne bucură faptul că o parte importantă a companiilor din România au ales să dea curs dorințelor angajaților care, în proporție de 77%, doresc ca printre beneficiile extra salariale pe care le primesc să se numere tichetele cadou (...) Pe de altă parte, aceste creșteri pe segmentul tichetelor cadou se explică și prin legislația favorabilă datorată noului Cod Fiscal, care iată, nu a întârziat să producă efecte pozitive”, a declarat Elena Pap, directorul general al Up România.

La rândul său, Sodexo estimează că va emite anul acesta de Crăciun cu 32% mai multe tichete Cadou Pass, față de aceeași perioadă a anului trecut.

VIDEO Următoarea generație de antreprenori? Nu e cum ne-am aștepta CITEȘTE ȘI VIDEO Următoarea generație de antreprenori? Nu e cum ne-am aștepta

Tichetele Cadou Pass pot fi utilizate pentru achiziția unei game variate de produse și servicii nealimentare, fiind folosite inclusiv în HoReCa. Potrivit unei analize Sodexo, angajații le utilizează cu precădere pentru achiziții de piese de mobilier și produse pentru casă, în proporție de 30%, produse electro-IT - 30% și obiecte vestimentare și de încălțăminte, în proporție de 20%.

Analiza Sodexo arată că 3 din 5 companii care acordă beneficii extrasalariale angajaților vor oferi anul acesta tichete cadou cu ocazia Crăciunului, iar majoritatea acestor firme provin din București și județele Ilfov, Timiș, Arad și Prahova.

Și Edenred România estimează că, în perioada noiembrie – decembrie 2016, comenzile de tichete și carduri cadou vor crește cu 25% față de anul trecut.

Conform Edenred, această îmbunătățire a cadrului fiscal a determinat o creștere cu 20% a comenzilor de tichete și carduri cadou plasate de companii în acest an. Edenred estimează că această tendință se va accentua în perioada noiembrie-decembrie 2016, când majoritatea companiilor din România le oferă angajaților cadouri și bonusuri de Sărbători.

Tichetele și cardurile de cadouri pot fi acordate atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paște și 1 iunie, iar de 8 martie pot fi oferite angajatelor. Tichetele și cardurile cadou sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate în categoria de cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost de asemenea majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
edenred
up românia
sodexo
estimări
tichete cadou
crăciun