Eurostat: România a înregistrat în aprilie a cincea mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din UE

Eurostat: România a înregistrat în aprilie a cincea mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2017

România a înregistrat în aprilie a cincea mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 5,6%, ajustată sezonier și la factori de calendar, în timp ce la nivelul UE avansul a fost de 3%, potrivit datelor publicate marți de biroul european de statistică Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșteri anuale mai mari ale vânzărilor de retail au consemnat în aprilie Luxemburg (11,3%), Slovenia (10,4%), Irlanda (8,4%) și Slovacia (7,1%). Belgia a înregistrat un declin de 0,8% al vânzărilor cu amănuntul, scrie News.ro.

La nivelul zonei euro, vânzările de retail au crescut în termeni anuali cu 2,5%.

Elvețienii de la Artemis Real Estate, ce dețin și Grupul Franke, inaugurează un parc industrial lângă Timișoara CITEȘTE ȘI Elvețienii de la Artemis Real Estate, ce dețin și Grupul Franke, inaugurează un parc industrial lângă Timișoara

Comparativ cu luna martie, vânzările cu amânuntul au scăzut în România cu 0,2% în luna aprilie, în timp ce în UE au crescut cu 0,5%, iar în zona euro cu 0,1%.

Cele mai mari creșteri lunare au avut loc în Marea Britanie (2,8%), Finlanda (2%), Portugalia și Suedia (1,5%) și cele mai mari scăderi în Croația (-2,1%), Austria (-1,2%) și Ungaria (-0,8%).

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat marți că cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul din România, considerat cel mai important indicator al consumului populației, a încetinit în a patra lună a acestui an, când a înregistrat un avans de 4,8% față de aprilie 2016, pe serie brută, ritm la jumătate comparativ cu cel înregistrat în martie, în special ca urmare a scăderii ușoare a vânzărilor de alimente.

Comparativ cu luna martie, afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut în aprilie cu 2,6%, pe serie brută, dar s-au redus cu 0,2% în cifre ajustate la influențele sezoniere și în funcție de numărul de zile lucrătoare, arată datele INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
vanzari cu amanuntul