EXCLUSIV evoMAG pregătește vânzarea unei participații minoritare

EXCLUSIV evoMAG pregătește vânzarea unei participații minoritare

Mihai Pătrașcu, CEO

Emil Popescu
Emil Popescu
scris 22 mar 2022

Retailerul online evoMAG se apropie de finalizarea negocierilor privind vânzarea unei participații minoritare, pentru accelerarea creșterii. Planurile companiei pentru acest an includ deschiderea a două showroom-uri, listarea pe cel puțin o platformă marketplace și dublarea gamei de produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Am avansat foarte mult în această direcție”, a declarat pentru Profit.ro Mihai Pătrașcu, CEO-ul companiei, cu referire la vânzarea unei participații minoritare. 

Profit.ro a anunțat în vara anului trecut că evoMAG negociază atragerea unei finanțări de până la 5 milioane de euro de la fonduri de investiții, pentru accelerarea creșterii companiei, iar pe termen mediu ia în calcul și listarea la bursă.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

Pătrașcu spune că vânzările evoMAG, cu un portofoliu de peste 120.000 produse active din domeniul IT&C, Telecomunicații și FMCG, au scăzut cu circa 20% în prima săptămână de la începerea războiului din Ucraina.

“Pe de altă parte, prețurile au mai scăzut puțin, semn că există stocuri în piață pentru o anumită perioadă de timp, în măsura în care marfa care mergea în Ucraina și Rusia se redistribuie. Per total, ne așteptăm ca piața de eCommerce din România să înregistreze creștere și în 2022, chiar dacă nu la nivelul de la începutul anului”, estimează CEO-ul.

ASUS ExpertBook B7 Flip: muncești fără limitări, de oriunde CITEȘTE ȘI ASUS ExpertBook B7 Flip: muncești fără limitări, de oriunde

În ianuarie, evoMAG a anunțat investiții de 200.000 de euro în 2022 și o creștere accelerată a numărului de salariați, la peste 100 de persoane.

evoMAG este o companie de familie, cu 16 ani de experiență în domeniu, fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.

viewscnt
Afla mai multe despre
evomag vânzări