EXCLUSIV Recommerce - plan agresiv de extindere în România după preluarea startup-ului fenix.eco

EXCLUSIV Recommerce - plan agresiv de extindere în România după preluarea startup-ului fenix.eco
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 8 iul 2021

Compania franceză Recommerce, intrată recent pe piața românească, prin preluarea startup-ului fenix.eco, negociază cu toți retailerii mari vânzarea produselor proprii - în special smartphone-uri recondiționate - prin rețelele acestora. Ținta Recommerce este să ajungă până la finele anului în 1.000 de magazine și la vânzări de 10 milioane de euro până în 2024. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“În primul an de funcționare (1 iulie 2021 – 30 iunie 2022) ne-am propus să avem venituri de 2 milioane de euro. Target-ul nostru în privința veniturilor este de 10 milioane de euro până în 2024. Vom vinde multe smartphone-uri, dar și tablete, PC-uri și console de jocuri”, a declarat pentru Profit.ro Augustin Becquet, CEO-ul Recommerce Group.

Produsele companiei sunt disponibile deja în câteva magazine Auchan și Cora.

Discuții au loc, însă, cu toți retailerii mari, aceștia fiind interesați de segmentul produselor recondiționate, spune Becquet.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Fondat în 2009 în Franța, Recommerce Group are ca activitate cumpărarea, recondiționarea și vânzarea dispozitivelor second-hand. Anul trecut, veniturile companiei au urcat cu 30%, iar pentru 2021 este prevăzută o nouă creștere, de 40%, la 85 de milioane de euro.

Compania are operațiuni în 24 de țări și este prezentă în peste 7.000 de magazine din Europa, vizând în continuare extinderea internațională.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

La începutul lunii iunie, Recommerce a anunțat preluarea fenix.eco, un startup românesc fondat în urmă cu 14 luni de antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux, co-fondator și vicepreședinte Europa al Telus International, împreună cu un fost manager din cadrul Amazon, Adrien Arnoux.

Grégoire Vigroux a rămas în consiliul de administrație al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
recommerce
magazine