Producătorul italian de dulciuri Ferrero a anunțat că va începe să comercializeze o versiune pe bază de plante a celebrei sale creme de ciocolată Nutella în mai multe țări europene, informează AFP.
"În prezent, din ce în ce mai mulți consumatori aleg să își reducă și chiar să evite produsele de origine animală, din motive ce țin fie de regimul alimentar, fie de modul de viață", a precizat compania, într-un comunicat de presă.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Noua "Nutella Plant-Based" va fi disponibilă, începând cu data de 4 septembrie, în magazinele din Italia, Franța și Belgia, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.
Pentru a evita orice ingredient de origine animală, compania a decis să elimine laptele și să adauge ingrediente vegetale precum năut sau sirop de orez în rețeta originală. Ferrero dă asigurări că nu a făcut niciun compromis când vine vorba de gust, scrie Agerpres
Grupul italian, care pe lângă crema de ciocolată Nutella mai produce și pralinele Ferrero Rocher și ouăle de ciocolată Kinder, precizează că "produsul nu este recomandat consumului de persoanele alergice la proteinele din lapte, deoarece este fabricat într-o facilitate în care se procesează lapte".
Creată în urmă cu 60 de ani, crema de ciocolată Nutella este vândută, în versiunea sa tradițională, în aproape 170 de țări.
Averea familiei Ferrero își are rădăcinile într-o patiserie de familie din nordul Italiei care folosea alune pentru a înmulți crema de cacao. Treptat, a devenit o firmă producătoare de dulciuri, deschizând facilități de producție și birouri peste hotare după cel de Al Doilea Război Mondial. În anii '60, compania a lansat mărcile Nutella și Kinder Chocolate, iar ulterior a lansat produse precum bomboanele Tic Tac și Ferrero Rocher.