Flip.ro, marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second-hand, a ajuns la încasări de 1,3 milioane de euro și vizează extinderea pe plan internațional

Flip.ro, marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second-hand, a ajuns la încasări de 1,3 milioane de euro și vizează extinderea pe plan internațional
scris 7 oct 2020

La 10 luni de la lansare, startup-ul Flip.ro, fondat de către Alin Luca și George Moroianu, a ajuns la încasări de 1,3 milioane de euro, depășind estimările inițiale pentru 2020.

Evoluția pozitivă a cifrei de afaceri se datorează unei tendințe observate pe piața locală - oamenii sunt din ce în ce mai dispuși să își cumpere un telefon second-hand recondiționat (refurbished), în detrimentul unuia nou.

Cele două magazine agroalimentare de stat Unirea, închise după un an de la inaugurare CITEȘTE ȘI Cele două magazine agroalimentare de stat Unirea, închise după un an de la inaugurare

De la lansarea magazinului din decembrie 2019 și până în prezent, peste 6.000 de telefoane au fost tranzacționate prin intermediul Flip.ro. 

Flip.ro este primul marketplace de telefoane second-hand verificate și recondiționate din România, lansat în urmă cu 10 luni, în urma unei investiții de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, cofondatorii rețelei 7card, GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency (fiind si echipa de digital marketing cu care colaborează pentru generarea acestor rezultate).

În luna iunie a acestui an, Flip.ro a primit o nouă finanțare, în valoare de 250.000 de euro, prin care compania și-a propus să devină lider pe piața de electronice second-hand și recondiționate din România. Obiectivul Flip.ro  este să schimbe modul în care oamenii cumpără și vând telefoane second-hand recondiționate, făcând procesul mai ușor, sigur și transparent.

Una dintre direcțiile de dezvoltare ale companiei pentru anul 2021 este extinderea vânzărilor pe plan internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
flip.ro
telefoane vechi