FOTO Arabesque lansează în România, cu un nou magazin MatHaus, cea mai mare platformă logistică

FOTO Arabesque lansează în România, cu un nou magazin MatHaus, cea mai mare platformă logistică
scris 22 mar 2023

Compania Arabesque, distribuitor de materiale de construcții și finisaje, deschide la Suceava cea mai mare platformă logistică de vânzare din țară, pe o suprafață de 46.900 metri pătrați, incluzând un depozit Arabesque și un magazin MatHaus, cu o suprafață construită totală de aproximativ 22.000 metri pătrați. 

Platforma este cel mai mare proiect dezvoltat de compania românească în ultimul an, o investiție de 25 de milioane de euro.

FOTO Un nou brand de pizza intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou brand de pizza intră în România

Investiția va genera circa 200 locuri de muncă.

Înființat în 1994, Arabesque este unul dintre principalii distribuitori de materiale de constructii și finisaje. Date preliminarii: Piața de e-commerce a atins 2,8 miliarde euro și se îndreaptă spre 5 miliarde euro. Firmele de curierat, obligate să își schimbe modelul de business CITEȘTE ȘI Date preliminarii: Piața de e-commerce a atins 2,8 miliarde euro și se îndreaptă spre 5 miliarde euro. Firmele de curierat, obligate să își schimbe modelul de business

Arabesque, fondată în Galați, in 1994, de omul de afaceri Cezar Rapotan, deține 36 de centre comerciale în România (26), Moldova, Ucraina și Bulgaria.

FOTO Arabesque lansează în România, cu un nou magazin MatHaus, cea mai mare platformă logistică

Compania a deschis un prim centru în Chișinău, Republica Moldova, în 2005. A urmat Ucraina, unde are o rețea alcătuită din 20 de filiale în principalele orașe din Ucraina, care operează sub numele Budmax. În luna septembrie 2007, compania a inaugurat o filială la Sofia, în Bulgaria, iar la sfârșitul aceluiași an a deschis un centru și în Serbia.

Echipa din România are circa 2.900 de persoane, iar forța logistică este asigurată de aproximativ 1.000 de camioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabesque
mathaus
magazin