FOTO Comisarii ANPC au închis temporar Gilda Music Lounge din București. "Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară. Am transformat totul într-o ciulama"

FOTO Comisarii ANPC au închis temporar Gilda Music Lounge din București. "Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară. Am transformat totul într-o ciulama"
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2023

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis temporar restaurantul Gilda Music Lounge din București, lipit de Sala Rapsodia, după ce au găsit mai multe nereguli, printre care mizerie, produse alimentare fără elemente de identificare și materii prime expirate. De asemenea, localul a fost amendat cu 25.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au transmis că reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de control la Gilda Music Lounge, din Centrul Vechi al Capitalei, aflată în administrarea SC Gilda Events SRL (Str. Lipscani, nr. 53), arată news.ro.

„Drip pricing”, practica vânzătorilor online care scoate clienților bani în plus din buzunar și în România, ar putea fi eliminată în Marea Britanie CITEȘTE ȘI „Drip pricing”, practica vânzătorilor online care scoate clienților bani în plus din buzunar și în România, ar putea fi eliminată în Marea Britanie

"Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară, pentru că artiștii se pregătesc printre alimente și un miros apăsat de mâncare. Este visul oricărui balerin sau actor să se simtă «gătit», numai că aici nu vorbim de ținută. Am transformat totul într-o ciulama, iar în spatele acesteia se află nu bucătari pricepuți, ci sforari", a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

În urma controlului, echipele ANPC au descoperit mai multe abateri: folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită; schimbarea stării termice a produselor în mod neautorizat (congelare lentă); folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate; condiții igienico-sanitare precare: paviment, pereți și tavan cu zone deteriorate și neigienizate.

IKEA România anunță investiții care să asigure prețuri mai mici. Peste 900 de produse promise cu prețuri mai mici în România CITEȘTE ȘI IKEA România anunță investiții care să asigure prețuri mai mici. Peste 900 de produse promise cu prețuri mai mici în România

De asemenea, alte nereguli au fost: utilizarea unor spații de depozitare necorespunzătoare; folosirea unei mașini de gheață cu zone ruginite și neigienizate; utilizarea bureților din sârmă la igienizarea vaselor și ustensilelor de bucătărie; folosirea unor vase și ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură; utilizarea de recipiente pentru depozitarea deșeurilor menajere fără a fi prevăzute cu capace de protecție.

Comisarii ANPC au amendat unitatea cu 25.000 de lei, au decis oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe. Ei au mai hotărât și oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere definitivă a unității.

“Ținînd cont că spațiile de depozitare ale restaurantului se învecinează cu cele de lucru ale Teatrului Rapsodia (vestiare, săli de repetiție, curs), în clădirea căruia funcționează «Gilda Music Lounge», și că, la repetiții se aflau, în momentul controlului, grupuri de copii, verificările continuă și la teatru”, au precizat reprezentanții ANPC.

FOTO Comisarii ANPC au închis temporar Gilda Music Lounge din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
gilda music