FOTO Fabrici de pâine închise de ANPC

FOTO Fabrici de pâine închise de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2023

Două fabrici de pâine din Giurgiu au fost închise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) după ce comisarii au găsit mizerie, gândaci, produse expirate sau ținute la temperaturi ridicate. De asemenea, comisarii ANPC au dat amenzi de 45.000 de lei. Una dintre fabrici deservește Administrația Penitenciarelor, iar cealaltă vindea produsele la un hipermarket.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

ANPC a anunțat că a fost verificată SC Dunapan Star SRL, o fabrică de pâine în orașul Giurgiu. Astfel, au fost găsite mai multe probleme în spațiile de producție, zone deteriorate, rugină, impurități, resturi alimentare, mucegai. De asemenea, au fost găsiți gândaci, scrie News.ro

Șeful Carrefour evocă un „tsunami” al economisirilor CITEȘTE ȘI Șeful Carrefour evocă un „tsunami” al economisirilor

ANPC a dat o amendă de 25.000 de lei și a decis închiderea temporară a fabricii de pâine.

De asemenea, va fi făcută și propunere de închidere a unității până la șase luni.

FOTO Fabrici de pâine închise de ANPC


ANPC a menționat că fabrica de pâine deservește Administrația Penitenciarelor.

De asemenea, a fost verificată SC Dolce PSN Gold – fabrică de pâine și produse de patiserie tot din Giurgiu.

“Unitatea nu a putut prezenta la momentul efectuării controlului Autorizația Sanitară de Funcționare. Menționăm ca unitatea are autorizația de funcționare eliberată de Primăria Giurgiu numai pentru punctul de vânzare, magazin. Ca structura funcțională, unitatea este prevazută cu secția de producție propriu-zisă, spații de depozitare materii prime, produse finite, camera frigorifică de produse finite, depozit de faină, cameră tehnică, spații depozitare ambalaje”, a menționat ANPC.

Sursa citată a adăugat că în spațiul de producție pavimentul este exfoliat, sunt zone cu vopsea lipsă, plinta desprinsă, deteriorată, zone cu lovituri mecanice, acumulări de impurități. De asemenea, pereții laterali erau murdari, iar la îmbinarea tavanului cu pereții laterali există rugină.

FOTO File de somon norvegian, retras de la vânzare din magazinele Carrefour CITEȘTE ȘI FOTO File de somon norvegian, retras de la vânzare din magazinele Carrefour

Echipele de control au mai descoperit că în spațiul de producție se află rastele din metal ruginite cu strat gros de grăsime, în care se aflau produse de patiserie fără data limita de consum, un utilaj nefuncțional cu uzură avansată, cu rugină, o masă de lucru din inox deteriorată, cu vopsea exfoliată și strat gros de grăsime.

Pe masa de lucru se aflau semifabricate pe care se aflau insecte, muște, iar sub masă era o folie lipicioasă plină cu muște, au mai precizat reprezentanții ANPC.

De asemenea, în unitate s-au găsit depozitate materii prime cu data limita de consum depășită.

FOTO Fabrici de pâine închise de ANPC


Nereguli au fost descoperite și în camerele de păstrare a produselor finite. Astfel, pereții laterali aveau un strat gros de mucegai, tavanul era cu impurități și rugină.

Totodată, era și un amestec pentru umplutura de mere, margarina vegetală, glazura de cacao, care trebuia păstrat la loc uscat și răcoros și era ținut la 30 de grade Celsius.

ANPC a mai transmis că a găsit și materii prime fără etichetă și data limită de consum.

Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, fiind închisă temporar, până la remedierea deficiențelor. De asemenea, va fi făcută și o propunere de închidere pentru o perioadă de până la șase luni.

Această fabrică de pâine vindea produsele către hipermarketul Cora.

viewscnt
Afla mai multe despre
paine
giurgiu
anpc