FOTO Mâncăm o cafea? O companie produce cești comestibile pentru cafenele din 18 țări

FOTO Mâncăm o cafea? O companie produce cești comestibile pentru cafenele din 18 țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Cupffee este o companie Eco-FoodTech care produce cești de cafea comestibile. Cu sediul în Plovdiv, Bulgaria, compania a ajuns în atenția presei internaționale după ce a început să furnizeze ceștile-vafe unei cafenele șic din Bristol, Marea Britanie, potrivit FoxNews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ceștile sunt fabricate din grâu și orz și sunt similare cu vafele de înghețată, dar au o rezistență sporită, de 40 de minute. Producătorii bulgari oferă o soluție ecologică pentru a reduce microplasticele și pentru a crea o alternativă la ceștile din carton, arată G4Media.ro.

Noul șef al Asirom va fi Mădălin Roșu, președintele BAAR și membru Directorat Omniasig VIG. Cristian Ionescu, fostul CEO al Asirom, părăsește funcția după 5 ani CITEȘTE ȘI Noul șef al Asirom va fi Mădălin Roșu, președintele BAAR și membru Directorat Omniasig VIG. Cristian Ionescu, fostul CEO al Asirom, părăsește funcția după 5 ani

Cupffee a început producția industrială în 2018 și în 2022 a atins o capacitate de producție de 2,5 milioane de cești lunar, ajungând la clienți din peste 18 țări din întreaga lume. Marca bulgară a fost, de asemenea, servită la bordul primului zbor fără plastic al Etihad Airways de la Abu Dhabi la Brisbane, potrivit prezentării companiei.

Zero Green este un magazin sustenabil din Bristol, Anglia, care este cunoscut pentru că este un magazin fără deșeuri – din toate punctele de vedere. Magazinul a introdus în meniul său și ceștile de cafea comestibile produse de Cupffee, astfel încât clienții să își poată bea cafeaua într-o ceașcă tip vafă, apoi să o mănânce.

Un barista de la Zero Green a declarat pentru Bristol Live că ceștile sunt făcute din grâu și orz. „Seamănă foarte mult cu un fel de napolitană groasă de înghețată, așa că are un fel de gust de nucă și de grâu”, a spus barista.

FOTO Mâncăm o cafea? O companie produce cești comestibile pentru cafenele din 18 țări

Selecțiile „Cupffee” sunt făcute dintr-o versiune mai groasă a unui cornet de înghețată; se spune că au un gust foarte asemănător și se pare că vor rezista suficient de mult timp pentru a ține cafeaua în timp ce este savurată. „Nice to eat you!”, spune ambalajul – care este biodegradabil.

Compania bulgară a atras o investiție de 1,8 milioane de euro într-o rundă de strângere de capital condusă de compania bulgară de capital de risc Eleven Ventures, potrivit presei specializate.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
bulgaria