FOTO Philip Morris a început producția de rezerve din tutun la fabrica din Otopeni

FOTO Philip Morris a început producția de rezerve din tutun la fabrica din Otopeni
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 27 nov 2017

Philip Morris a început producția de produse din tutun cu potențial de risc redus, HEETS, în fabrica de la Otopeni, cum a anunțat anterior Profit.ro, după ce în luna iulie a acestui an a anunțat că va transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun pentru dispozitive IQOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anul acesta au fost deja produse aproximativ 2 miliarde de rezerve de tutun în fabrica din Otopeni.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta, fiind instalate echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost lansată o primă fază a producției, urmând să fie finalizat până în 2020. Compania a început în luna septembrie lucrările pentru construirea unei noi secții pentru procesarea tutunului.

Philip Morris a exportat primele rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS produse în România CITEȘTE ȘI Philip Morris a exportat primele rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS produse în România

“Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția”, a spus Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

FOTO Philip Morris a început producția de rezerve din tutun la fabrica din Otopeni

Primele rezerve de tutun produse la fabrica din Otopeni sunt exportate către Japonia, urmând, apoi, să intre pe piețele din Uniunea Europeană, a adăugat Van Staalduinen.

Procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a celor 670 de angajați, prin training-uri și schimburi de experiență la fabrica din Bologna și la centrul de cercetare și dezvoltare din Elveția, precum și training-uri locale.

FOTO Decathlon a deschis în România primul centru logistic din sud-estul Europei, care va aproviziona trei țări. Centrul - construit de compania uneia dintre cele mai bogate familii belgiene CITEȘTE ȘI FOTO Decathlon a deschis în România primul centru logistic din sud-estul Europei, care va aproviziona trei țări. Centrul - construit de compania uneia dintre cele mai bogate familii belgiene

În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunțat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu dispozitivele IQOS. Investiția a presupus și crearea de 300 noi locuri de muncă, adițional celor peste 670 de angajați actuali ai fabricii.

“Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România”, a spus Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

FOTO Philip Morris a început producția de rezerve din tutun la fabrica din Otopeni

Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală globală de producție de aproximativ 100 miliarde de unități HEETS.

Fabrica din Otopeni este cea de-a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve de tutun, după cele din Italia și Grecia. Finalizarea retehnologizării fabricii era estimată pentru 2020. Philip Morris a mai deschis, la București, Cluj și Constanța, și trei magazine pentru dispozitive electronice de fumat IQOS.

Lansat în Japonia în 2015, iar pe piața din România la finalul aceluiași an, dispozitivul electronic IQOS este un produs inovator, destinat fumătorilor adulți. Dispozitivul IQOS propune mod nou de a utiliza tutunul prin încălzire - fără ardere, fără fum, fără scrum și cu mai puțin miros. HEETS sunt produsele din tutun care se folosesc împreună cu dispozitivul IQOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
philip morris
fabrica
otopeni
produse de tutun
iqos
invetistii