FOTO Tranzacție: Casa de modă Versace a fost vândută grupului american Michael Kors cu peste 2 miliarde dolari

FOTO Tranzacție: Casa de modă Versace a fost vândută grupului american Michael Kors cu peste 2 miliarde dolari
scris 25 sep 2018

Casa italiană de modă Versace, una dintre puținele rămase independente, a fost vândută grupului american Michael Kors, într-o tranzacție de 2,1 miliarde dolari.

Fondul american Blackrock deține 20% din acțiunile Versace, restul aparținând membrilor familiei. 

ULTIMA ORĂ Gigantul Apple și-a înființat în România o firmă. Administrator este directorul de Corporate Law - International al companiei americane CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul Apple și-a înființat în România o firmă. Administrator este directorul de Corporate Law - International al companiei americane

Michael Kors intenționează să crească vânzările companiei la echivalentul a 2 miliarde de dolari anual, să deschidă mai multe magazine, suplimentând numărul acestora de la 200 la 300 de unități, să îmbunătățească serviciile de comerț electronic ale mărcii și să-și extindă afacerea cu accesorii și încălțăminte.

Donatella Versace, sora fondatorului casei de modă, Gianni Versace, va rămâne în companie.

Jonathan Akeroyd (CEO Versace), Donatella Versace, John D. Idol (CEO Michael Kors)

Jonathan Akeroyd (CEO Versace), Donatella Versace, John D. Idol (CEO Michael Kors)

Achiziția este de așteptat să ajute Michael Kors să concureze împotriva unor grupuri de modă rivale, precum proprietarul Louis Vuitton, LVMH.

Anul trecut, Michael Kors a cumpărat producătorul de îmbrăcăminte Jimmy Choo, pentru 1,2 miliarde de dolari.

Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment CITEȘTE ȘI Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment

Acum, compania americană își va schimba denumirea în Capri Holdings, care va cuprinde brandurile Michael Kors, Versace și Jimmy Choo.

Vânzările Versace s-au redresat între 2009 și 2016, urcând de la 268 de milioane de euro la 668,7 milioane de euro în 2016 înainte de a stagna anul trecut. 

În 2016, Versace, fondată în 1978 la Milano, a avut pierderi de 7,4 milioane de euro, revenind anul trecut pe profit, cu un plus de 15 milioane de euro la vânzări de 680 milioane euro.

Gianni Versace a fost asasinat în iulie 1997, în fața casei sale din Miami Beach.

viewscnt
Afla mai multe despre
versace
casa de moda