Franța caută zeci de mii de muncitori sezonieri pentru sărbătorile de iarnă

Franța caută zeci de mii de muncitori sezonieri pentru sărbătorile de iarnă
scris 2 nov 2021

12.000 de posturi sunt disponibile la Amazon, 6.000 în cadrul Poștei franceze iar 2.800 la Fnac-Darty, o mare companie ce comercializează produse culturale, jucării, electronice și electrocasnice. Toți marii actori ai comerțului online angajează lucrători sezonieri pentru a putea răspunde cererii din perioada sărbătorilor de sfârșit de an.

Urmează Black Friday, Crăciunul, noul an – astfel că noiembrie și decembrie sunt două luni în care sunt distribuite mai multe colete decât în orice altă perioadă a anului. În plus, pe fondul epidemiei de Covid, mulți sunt cei care preferă comenzile online pentru a nu intra în contact cu oameni, transmite RFI România.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

În Franța, compania Amazon recrutează 12.000 de persoane ce vor lucra în centre de triere și livrare de comenzi, în noiembrie și decembrie. Noii salariați vor trebui să pregătească, să ambaleze, să expedieze, să livreze comenzile.

Iar Poșta franceză, cea care livrează 4 milioane de colete pe zi, în luna decembrie, angajează 6.000 de persoane, pentru ultimele două luni din an. În restul anului, Poșta franceză distribuie între 1,6 milioane și 2 milioane de colete.

Iar marile lanțuri de magazine caută nou personal atât pentru distribuție dar și casieri pentru a lucra direct în magazine.

Există însă sectoare, cum este cazul restaurantelor și a hotelurilor, în care sunt căutați 100.000 de noi salariați, dar fără succes. În schimb, sectorul comerțului electronic și logístică nu se confruntă deloc cu această problemă.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Pe de altă parte, în Franța există în continuare 5,8 milioane de șomeri.

De altfel, în piața muncii, aceste contracte pe termen limitat sunt și cel mai des oferite.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
angajati