Franța este pregătită să conteste la OMC amenințarea lui Donald Trump cu tarife pentru șampanie și alte produse franțuzești

Franța este pregătită să conteste la OMC amenințarea lui Donald Trump cu tarife pentru șampanie și alte produse franțuzești
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2019

Franța este pregătită să conteste la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) amenințarea președintelui american Donald Trump referitoare la impunerea de tarife pentru șampanie și alte produse franțuzești, în conflictul legat de taxa guvernului de la Paris pentru companiile de tehnologie, a declarat duminică ministrul de Finanțe Bruno Le Maire la televiziunea France 3, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Suntem pregătiți să mergem cu acest caz la o instanță internațională, în special la OMC, pentru că taxa națională pentru companiile de tehnologie afectează companiile americane la fel ca pe cele din Uniunea Europeană, cele din Franța sau China. Nu este discriminatorie”, a spus Le Maire.

Parisul s-a plâns de mult timp că marile companii de tehnologie americane nu plătesc taxe suficiente pentru veniturile obținute în Franța, scrie News.ro.

FOTO Carrefour ironizează în România vânzarea la Miami, cu 120.000 dolari, a unei banane lipită cu bandă adezivă CITEȘTE ȘI FOTO Carrefour ironizează în România vânzarea la Miami, cu 120.000 dolari, a unei banane lipită cu bandă adezivă

În luna iulie, guvernul francez a decs să aplice p taxă de 3% pentru veniturile din servicii digitale obținute în Franța de companiile cu venituri în Franța de peste 25 de milioane de euro și venituri de minim 750 de milioane de euro la nivel mondial.

Taxa va fi aplicată retroactiv, de la începutul anului 2019.

Washingtonul a avertizat că va reacționa cu tarife ridicate pentru importurile de șampanie, brânză și genți de lux franțuzești, dar Franța și UE au anunțat că sunt pregătite să reacâioneze, dacă Trump își va pune amenințarea în practică.

Le Maire a spus că Franța dorește să discute cu Statele Unite despre o taxă pe servicii digitale la nivel global, în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), dar cî o astfel de txă nu va putea fi opțională pentru companiile din sectorul internetului.

”Dacă va exista un acord în cadrul OCDE cut atât mai bine, atunci vom avea în sfârșit o taxă pe servicii digitale la nivel global. Dacă nu va avea loc un acord la nivelul OCDE, vom relua discuțiile la nivelul Uniunii Europene”, a spus Le Maire.

Ministrul a adăugat că noul comisar al UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, a propus deja reluarea discuțiilor.

Franța a decis să impună o taxă pe servicii digitale după ce statele membre, sub conducerea fostei Comisii Europene, nu au reușit să cadă de acord pentru o taxă valabilă la nivelul blocului comunitar, în urma opoziției Irlandei, Danemarcei, Suediei și Finlandei.

Noua Comisie Europeană și-a început activitatea pe 1 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
omc
sampanie
taxe
trump