GRAFICE Majoritatea românilor preferă cumpărăturile online în mod „tradițional”. Perioadele preferate pentru achiziții

GRAFICE Majoritatea românilor preferă cumpărăturile online în mod „tradițional”. Perioadele preferate pentru achiziții
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2019

Majoritatea românilor preferă să facă cumpărăturile online în mod „tradițional”, prin folosirea computerelor sau a laptopurilor (53%). Doar 1% folosesc tableta, restul de 46% folosind telefonul mobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea medie a cumpărăturilor online realizate cu ajutorul smartphone-ului este cu 30 de lei mai mică, decât cele realizate cu ajutorului calculatorului (217 lei respectiv 248 lei). Românii care fac cumpărături online prin intermediul tabletei cheltuie în medie 232 de lei, arată datele unui studiu realizat de Picodi.com.

Femeile reprezintă 56% dintre cumpărători. Cel mai des, clienții magazinelor online sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani (40%), pe al doilea loc fiind cele cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani (22%). 21% din cumpărători au între 35-44 de ani, iar restul de 8%, 6% și 3% reprezintă categoriile 45-54 de ani, 55-64 de ani respectiv 65+.

CONFIRMARE Primul supermarket modern din România, închis a doua oară într-un an și jumătate. Brandul Supeco, magazin cu prețuri mici, apare în București CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Primul supermarket modern din România, închis a doua oară într-un an și jumătate. Brandul Supeco, magazin cu prețuri mici, apare în București

Statisticile au arătat că punctul culminant al cumpărăturilor online este în lunile noiembrie și decembrie – în aceste două luni românii efectuează 30% din totalul cumpărăturilor online pe an. Relativ liniștite sunt lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie. În schimb, în septembrie și decembrie valoarea coșului de cumpărături este cea mai mare din an (382 lei respectiv 377 lei).

Dintre toate zilele săptămânii, cea mai mare activitate a cumpărătorilor online s-a observat luni, vineri și duminică, sâmbăta fiind singura zi din săptămână în care se fac cele mai puține cumpărături (10%).

Cele mai multe tranzacții sunt efectuate după-masă, între orele 12-18 (42%). Nu cu mult mai puțin, căci 29% dintre tranzacții au loc dimineața, între orele 6-12.

Cele mai des achiziționate articole pe internet în România sunt electronicele, îmbrăcămintea, încălțămintea, cosmeticele și parfumurile și articolele destinate sportului.

GRAFICE Majoritatea românilor preferă cumpărăturile online în mod „tradițional”. Perioadele preferate pentru achiziții

viewscnt
Afla mai multe despre
cumparaturi
shopping online
calculator
ce cumpara romanii