Grupul de modă Inditex a devenit cea mai mare companie spaniolă din istorie în funcție de capitalizarea de piață

Grupul de modă Inditex a devenit cea mai mare companie spaniolă din istorie în funcție de capitalizarea de piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

Inditex, grupul de modă care reunește branduri ca Zara și Oysho, a devenit cea mai mare companie spaniolă din istorie în funcție de capitalizarea de piață, depășind un record deținut de 10 ani de operatorul de telecomunicații Telefonica, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Inditex au urcat cu 18% în ultima lună, iar capitalizarea grupului a atins 112,76 de miliarde de euro, investitorii salutând strategia de extindere a afacerilor online și creșterea profitului, scrie News.ro.

Pe locul al doilea se află banca Santander, cu o valoare de piață de 89,94 de miliarde de euro, urmată de Telefonica, cu 52,59 miliarde de euro.

Creșterea cotației acțiunilor Inditex a făcut ca miliardarul Amacio Ortega, fondatorul Inditex, cel mai mare retailer de modă din lume, să devină al doilea cel mai bogat om din lume, în urma fondatorului Microsoft, Bill Gates.

Profitul net al Inditex a crescut cu 10% în anul fiscal 2016, la 3,16 miliarde de euro, susținut de ofertele multi-brand din magazinele tradiționale și cele online, care au continuat să atragă cumpărători din întreaga lume.

Românii pot plăti cu cardul cafeaua cumpărată de la automatele Nescafe CITEȘTE ȘI Românii pot plăti cu cardul cafeaua cumpărată de la automatele Nescafe

În 2016, Inditex a deschis 279 de magazine, aducând totalul la 7.292 de unități.

În România, Inditex deținea la sfârșitul lunii octombrie 2016 123 de magazine sub șapte branduri, Zara (25), Zara Home (6), Bershka (24), Stradivarius (24), Pull&Bear (24), Massimo Dutti (11) și Oysho (9).

viewscnt
Afla mai multe despre
inditex
zara