Guvernul dă asigurări că ​România are suficiente stocuri de alimente

Guvernul dă asigurări că ​România are suficiente stocuri de alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2022

România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile, a ținut să dea asigurări sâmbătă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii. Există suficientă marfă în depozite și magazine”, a arătat Cărbunaru.

EXCLUSIV CONFIRMARE Retailerul german TEDi, unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Germania, care vinde la 1 euro - prima deschidere în România: Avem obiective ambițioase de expansiune CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Retailerul german TEDi, unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Germania, care vinde la 1 euro - prima deschidere în România: Avem obiective ambițioase de expansiune

Și ministrul social-democrat al Familiei, Gabriela Firea, a ținut să transmită că familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina, adăugând că din păcate, majoritatea alimentelor s-au scumpit. "dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor".

"Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina. România are, de exemplu, suficient de mult grâu în depozite pentru a susține consumul intern în următoarea perioadă. Din fericire, nu suntem în situația vecinilor noștri din Ungaria, Bulgaria și Serbia care au fost nevoiți, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale. România poate produce aproape dublu față de cât consumă", a scris Firea.

Aceasta  afirmă că ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat decizia, chiar înainte să înceapă războiul la granița României, de a completa rezervele de stat, iar "depozitele sunt pline și românii nu trebuie să se îngrijoreze".

VIDEO Unul dintre cele mai mari yacht-uri, aparținând unui oligarh rus, a fost confiscat în Italia CITEȘTE ȘI VIDEO Unul dintre cele mai mari yacht-uri, aparținând unui oligarh rus, a fost confiscat în Italia

Executivul vine cu aceste precizări după ce în ultimele zile România s-a confruntat cu creșteri de prețuri la combustibilii auto, situație care a dus la inițierea de controale și aplicarea de sancțiuni pe piață.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
produse
stoc
guvern