În plin sezon al murăturilor, ANPC descoperă în România oțet falsificat. Produsul, retras din Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora

În plin sezon al murăturilor, ANPC descoperă în România oțet falsificat. Produsul, retras din Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora
scris 13 oct 2021

Peste 11.000 de litri de oțet falsificat au fost retrași de la vânzare în urma unor controale ale ANPC în magazine ale marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora din București și Ilfov, fiind aplicate amenzi de 20.000 de lei.

”Echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov, au realizat o serie controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora, care au avut ca temă verificarea corelatiei dintre denumire si compozitie a oțetului existent pe piață. În acest sens, controalele s-au desfășurat cu prelevări de eșantioane de oțet aflate la comercializare, care au fost analizate în laboratoare. În urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum și ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eșantioanele prelevate din oțetul existent la comercializare pe piața din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vișine, este, de fapt, un produs obtinut dintr-o materie prima preponderenta diferita de cea declarata in denumirea produsului”, anunță Autoritatea.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

În urma acestor controale, a fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oțet și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei, scrie News.ro.

”S-a dispus încetarea imediată a acestor practici înșelătoare față de consumatori. S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip, aflate la comercializare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora”, precizează ANPC.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a înaintat rezultatele acestor analize colegilor de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în scopul realizării unei notificări în sistemul de alertă alimentară a Uniunii Europene pentru aceste produse, și continuă acțiunile de verificare pe tema acestui produs.

viewscnt
Afla mai multe despre
oțet
penny
carrefour
kaufland