INFOGRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit

INFOGRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit
scris 8 feb 2023

Pizza și plăcintele s-au scumpit cu aproape 16% anul trecut în Europa, cea mai mare creștere fiind înregistrată în Ungaria, unde prețurile au crescut cu peste 45%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică Eurostat.

În România s-a înregistrat o creștere a prețurilor similară cu media UE, arată G4Media.ro.

Lidl vrea să pună pe raft mai puțină carne: ce alimente îi vor lua locul CITEȘTE ȘI Lidl vrea să pună pe raft mai puțină carne: ce alimente îi vor lua locul

Datele pentru decembrie 2022 arată că prețul pizzei și al plăcintelor cumpărate din magazine în UE a fost, în medie, cu 16% mai mare decât în decembrie 2021. În decembrie 2021, prețul a fost, în medie, cu doar 2% mai mare decât în decembrie 2020.

INFOGRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit

Dintre țările UE, cea mai mare creștere a inflației anuale pentru pizza și plăcinte/tarte (quiche) a fost înregistrată în Ungaria (+46% în decembrie 2022 față de decembrie 2021), urmată de Lituania (+39%) și Bulgaria (+37%). La celălalt pol, creșteri mai mici au fost înregistrate în Luxemburg (+7%), Italia (+10%) și Franța (+13%).

INFOGRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit

Pizza și quiche includ produse pe bază de făină preparate cu carne, pește, fructe de mare, brânză, legume sau fructe și se referă la varietățile cumpărate din magazin și consumate acasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
pizza
placinte