Inspectorii Finanțelor avertizează Profi și Carrefour pentru anumite reclame

Inspectorii Finanțelor avertizează Profi și Carrefour pentru anumite reclame
scris 20 iun 2017

447 de firme, din care 17 mari companii, cu activități în comerțul de alimente, băuturi și tutun au fost verificate de Ministerul Finanțelor, într-o campanie privind publicitatea înșelătoare și comparativă.

Inspectorii ministerului au anunțat că au analizat mesajele campaniilor publicitare pe care aceste firme le derulează în mediul online, presa scrisă, panotaj stradal, broșuri, pliante etc și au decis că este cazul să transmită avertismente pentru mesajele publicitare pe care aceștia le consideră că ar fi neconforme. 

Carrefour a folosit mesajul "Suntem cei mai ieftini din cartier!", iar Profi "Mai ieftin, mai bun, mai aproape!", reclame care, în opinia Finanțelor, nu ar fi conforme.

FOTO Trump, ironizat în cea mai recentă campanie publicitară a Smirnoff CITEȘTE ȘI FOTO Trump, ironizat în cea mai recentă campanie publicitară a Smirnoff

În perioada următoare vor fi inițiate verificări și la agențiile de turism și lanțurile de farmacii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carrefour
profit
publicitate inselatoare