Ioana Burcea, fiica proprietarului Paralela 45, intră pe segmentul de restaurante și deschide primul bistro gastronomic

Ioana Burcea, fiica proprietarului Paralela 45, intră pe segmentul de restaurante și deschide primul bistro gastronomic

Ioana Burcea

scris 4 iun 2019

Ioana Burcea, fiica proprietarului touroperatorului Paralela 45, intră pe segmentul de restaurante și a deschis împreună cu un prieten primul bistro gastronomic în sectorul 1 al Capitalei, urmând ca anul viitor să deschidă un restaurant.

Investiția depășește 85.000 euro și se află într-un spațiu închiriat, având o capacitate de 65 de locuri, a declarat Ioana Burcea pentru News.ro, care se pregătește să preia în viiorul apropiat afacerea Paralela 45, companie care anul viitor împlinește 30 de ani.

"La Bistro gastronomic Frank, focusul este mâncarea. Aducem rețete din toată lumea, folosim ingrediente sezoniere, avem o listă complexă de vinuri. Meniul se va schimba în funcție de sezon, lucrăm cu produse proaspete din România, doar proaspete. Până săptămâna viitoare sperăm să avem meniul de bucătărie și unul separat pentru dulciuri și deserturi", a declarat Ioana Burcea pentru News.ro.

CEO City Grill: Ospătarii din București câștigă între 1.300 și 1.800 de euro pe lună. De ce pleacă atunci din țară CITEȘTE ȘI CEO City Grill: Ospătarii din București câștigă între 1.300 și 1.800 de euro pe lună. De ce pleacă atunci din țară

Ea a studiat la Londra la Cass Business School (BSc Business Studies), iar apoi a urmat un masterat la Imperial College London. Pregătirea de patiserie a făcut-o la prestigioasa școală de bucătari Le Cordon Bleu Paris.

"Conceptul de bistro gastronomic înseamnă că facem totul de la zero fără niciun compromis. Cumpărăm cele mai bune ingrediente locale și ne croim meniul în funcție de ce este în sezon. Frank este un loc unde bucătăria este mai mare decât spațiul pentru clienți, calitatea mâncării este pe primul loc. Tot ceea ce mâncați la noi se face în casă – de la chiflele de burger la înghețată artizanală. Facem parte dintr-o nouă generație de cârciumari în România, locuri noi și moderne în care gătesc tineri pasionați care experimentează și se joacă în bucătărie", a declarat Ioana Burcea.

Ea lucrează de luni până joi la Paralela 45, unde se ocupă de marketing și coordonare evenimente, iar de vineri până duminică este la restaurant.

"Ne interesează creșterea organică și avem grijă personal de fiecare client în parte. Partenerul și chef-ul bistroului, Dragoș Radu, este un artist desăvârșit care are răbdarea de a antrena generații de tineri la fel de pasionați ca el. Frank se află în ghidul Gault Millau, o recunoaștere că suntem pe drumul cel bun", spune ea.

În plus, ea vrea să aducă în România conceptul de "Dessert Bar & Bubbles", o degustare de deserturi cu șampanie la discreție.

Pentru anul viitor pregătește o nouă investiție, urmând să deschidă un restaurant și o patiserie în zona Floreasca, de patru ori mai mare, cu circa 140 de locuri.

Ioana Burcea a explicat și de ce a ales acest domeniu de activitate.

"La 22 de ani părinții mi-au făcut cel mai frumos cadou: un an de zile să fac ce consider eu pentru mine și pentru dezvoltarea mea. Le-am spus atunci că mă mut la Paris, ca să aprofundez cea mai mare pasiune, patiseria. Am studiat la Le Cordon Bleu Paris. A fost înfiorător de greu, am lucrat cu cei mai mari chefi. Munceam câte 12-16 ore pe zi. Dar asta mi-a plăcut mie. De altfel, la 12 ani am început să vând brioșe. Am absolvit cu diplomă de chef patiser anul trecut. Apoi am revenit în țară și am zis că acesta e drumul pe care vreau să îl urmez, asta vrea să fac, cârciumărie", spune ea, care subliniază că părinții săi au studiat amândoi Turism și Alimentație Publică, la ASE, iar ea are acum șansă să intre și pe această specialitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ioana burcea
la bistro gastronomic frank