Jumbo a spart bariera miliardului de euro. Pregătește încă 3 magazine în România. "Nu vom vinde la prețuri excesive!"

Jumbo a spart bariera miliardului de euro. Pregătește încă 3 magazine în România. "Nu vom vinde la prețuri excesive!"
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 apr 2024
Vânzările globale ale retailerului elen de jucării și decorațiuni Jumbo au au spart anul trecut bariera de 1 miliard de euro, ajungând la 1,089 miliarde de euro, o creștere de 13,90% față de 2022, relevă datele analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

VEZI AICI ȘI EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România

Profitul net s-a ridicat la 303,00 milioane de euro, +21,88% față de 2022.
VIDEO McDonald’s a instalat primul panou publicitar care miroase a cartofi prăjiți CITEȘTE ȘI VIDEO McDonald’s a instalat primul panou publicitar care miroase a cartofi prăjiți

În ceea ce privește primul trimestru al anului 2024, vânzările au crescut cu aproximativ 17% față de perioada corespunzătoare a anului trecut.

În România, vânzările rețelei și ale magazinului online au înregistrat o creștere de 13% în trimestrul I al anului, față de perioada similară a anului trecut. 
Amenzile aplicate eMAG pentru plângeri ale unor clienți din Ungaria - tăiate la jumătate CITEȘTE ȘI Amenzile aplicate eMAG pentru plângeri ale unor clienți din Ungaria - tăiate la jumătate

Jumbo a încheiat anul 2023 cu 85 de magazine (53 în Grecia, 5 în Cipru, 10 în Bulgaria și 17 în România).

 
Profit.ro a anunțat anterior că vânzările din România ale Jumbo au crescut cu aproximativ 18% în decembrie 2023, comparativ cu aceeași lună a anului anterior. Astfel, vânzările de pe piața locală au încheiat anul cu o creștere de aproximativ 15% față de 2022.
 
Pentru acest an, obiectivul drupului este de a deschide încă trei magazine în România.
Vânzările de șampanie franțuzească au scăzut, după mai mulți ani de boom CITEȘTE ȘI Vânzările de șampanie franțuzească au scăzut, după mai mulți ani de boom

Astfel, cum a relatat Profit.ro, Jumbo vrea să deschidă încă trei hipermarketuri în România, inclusiv primul său magazin dintr-un mall amplasat într-o zonă centrală.

Două dintre magazine au fost gândite în Oradea (deschis deja) și Timișoara, urmate de un nou magazin în București, în incinta mall-ului Liberty Center.

Jumbo a investit aproape 57 de milioane de euro în achiziția de terenuri și imobile în România în prima jumătate a anului trecut, inclusiv pentru achiziția magazinului din Liberty Center.

În 2023, grupul a deschis, în România, un magazin online, la care se adaugă un magazin fizic în Iași. Magazinul din Iași a fost inaugurat în toamnă, fiind al 17-lea pe plan local. Magazinul online e-Jumbo a fost inaugurat în luna iulie și fusese anunțat încă din pandemie.

Compania spune că va menține prețurile la niveluri corespunzătoare în pofida problemelor logistice de transport generate de tensiunea din Marea Roșie și declară astfel că nu va vinde produse sezoniere la prețuri excesive.
viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
vanzari jumbo
magazine jumbo