Lanțul Smyk, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte, jucării și accesorii pentru copii din Polonia, se extinde din nou în România după o așteptare de 1 an. Compania a intrat pe pierdere

Lanțul Smyk, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte, jucării și accesorii pentru copii din Polonia, se extinde din nou în România după o așteptare de 1 an. Compania a intrat pe pierdere
scris 18 dec 2018

Lanțul de magazine pentru copii Smyk, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte, jucării și accesorii pentru copii din Polonia, se extinde din nou în România, după o perioadă de aproximativ 1 an de așteptare, deschizând magazine în centrele comerciale Retail Park din Bistrița și Shopping City Satu Mare și pregătindu-se să ocupe un spațiu și în Shopping City Sibiu.

Până în prezent, brandul Smyk All for kids era prezent doar în centrele Vivo! Constanța, AFI Cotroceni București, ParkLake Shopping Center București MegaMall București, Promenada Mall București, AFI Ploiești, Shopping City Galați, Shopping CityTimișoara, Shopping City Deva și Prima Shops Oradea.

Anul trecut, compania, cu 85 de angajați, avut afaceri de 33,9 milioane lei (de la 22,1 milioane lei în anul precedent), dar a intrat pe pierderi cu un minus de 7,4 milioane lei, de la un profit de circa 1 milion de lei în 2016.

FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de \ CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de "Regele Puiului", au fost preluate de compania agricolă Vitall

Compania a fost lansată în 1952, la Varșovia, iar ulterior s-a extins în Turcia, Rusia, Ucraina, urcând în paralel numărul de magazine în Polonia la 125 de unități.

În 2008 a cumpărat rețeaua Spiele Max din Germania.

În 2016, lanțul a fost cumpărat de fondul de investiții Bridgepoint de la Empik Media & Fashion, grup de comercianți cu amănuntul din Varșovia, într-o tranzacție în valoare totală de 247 de milioane de euro.

La nivel global, retailerul are încasări anuale de circa 350 milioane euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
smyk
jucarii
magazin
retail