Leroy Merlin ajunge la o rețea de șapte magazine în România, după deschiderea în noiembrie a unei unități în Cluj-Napoca

Leroy Merlin ajunge la o rețea de șapte magazine în România, după deschiderea în noiembrie a unei unități în Cluj-Napoca
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 27 oct 2015

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, aflat în proces de rebranduire a fostelor magazine bauMax România, prelua­te în toamna anului trecut, va deschide pe 6 noiembrie la Cluj-Napoca al șaptelea magazin al rețelei din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Magazinul din Cluj-Napoca, o fostă unitate bauMax, este al doilea pe care Leroy Merlin îl deschide în Transilvania, după cel din Brașov, și este situat în apropierea zonei rezidențiale a orașului, pe Calea Turzii, având o suprafață de aproximativ 9.700 metri pătrați și 96 de angajați.

"Deschiderea celui de-al doilea magazin în Transilvania confirmă angajamentul nostru față de piața din România, pe care ni l-am luat încă de la lansare, în 2011. Cluj-Napoca este, în opinia noastră, un oraș foarte dinamic, cu o rată de dezvoltare economică peste media națională. Astfel că deschiderea din Cluj-Napoca urmează firesc strategia noastră de dezvoltare la nivel național, susținând expansiunea prețurilor mici pe piața de bricolaj', a declarat, într-un comunicat, Frederic Lamy, directorul general Leroy Merlin România.

În prezent, în România, funcționează 6 magazine Leroy Merlin, două în București - complexul comercial Sun Plaza și parcul comercial Colosseum, și câte unul în Craiova -Electroputere Mall, lângă Ploiești, pe DN1 km 6, comuna Blejoi, în Brașov și în Șoseaua Alexandria, Bragadiru, Ilfov. 

Fondat în 1923, Leroy Merlin are peste 370 de magazine în 12 țări și este liderul pieței de bricolaj din Franța și al treilea retailer la nivel mondial. Leroy Merlin  România face parte din grupul Adeo.

Leroy Merlin concurează în România cu retaileri precum Praktiker, Ambient, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage și Kingfisher, pe o piață estimată la circa 2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
leroy merlin
cluj-napoca
romania