Omer Susli a redus cu 35% costul cu chiriile magazinelor Praktiker. Ținta este 50%

Omer Susli a redus cu 35% costul cu chiriile magazinelor Praktiker. Ținta este 50%
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 11 sep 2015

Antreprenorul de origine turcă Omer Susli a reușit să reducă cu 35% costul cu chiriile plătit pentru spațiile în care funcționează magazinele Praktiker, care se ridica la 24 milioane de euro la preluarea rețelei în 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ne-am propus să reducem costurile cu chiriile cu 50%, dar am ajuns la 35% din cele 24 de milioane de euro pe care le plăteam la preluarea Praktiker. Vom continua negocierile pentru a ajunge la nivelul previzionat”, a declarat pentru Profit.ro, Omer Susli.

Rețeaua Praktiker România numără în prezent 28 de magazine, cele mai multe funcționând în spații închiriate. Anul trecut compania a obținut o cifră de afaceri de 585 milioane de lei (131 milioane de euro), iar pentru acest an Susli estimează un avans de 8-10%.

Retailerul de bricolaj, preluat la începutul anului trecut de omul de afaceri, a trecut pe profit în 2014, cu un câștig net de 90 de milioane lei (20,5 milioane euro) după pierderi de 72 de milioane de lei (16,4 milioane euro) din 2013.

În perioada 2009-2013, pierderile Praktiker s-au ridicat la aproape 280 de milioane de lei.

Susli spune că anul viitor vrea să mai deschidă două magazine, la București și Giurgiu, ambele în spații preluate, iar ținta companiei este să mai angajeze în perioada următoare 400 de persoane pentru extinderea echipelor din magazinele existente.

Potrivit omului de afaceri, Praktiker are în present 1.700 de angajați.

Piața locală de bricolaj este estimată la circa 2 miliarde euro, competitorii Praktiker fiind Dedeman, Bricostore (Brico Depot), Ambient, BauMax, Leroy Merlin și Hornbach.

”Pe piața de bricolaj este cea mai mare competiție. Cei mai mari jucători de la nivel international sunt prezenți în România. Avem o piață destul de agitată (în ultimii doi ani au avut loc mai multe ieșiri de pe piață, consolidări și intrări în insolvență), iar insolvențele duc la pierderea credibilității sectorului, Cred că în următorii 2-3 ani, încă doi jucători vor ieși din România”, a apreciat Susli.

Recent, omul de afaceri Ioan Ciolan a cerut insolvența retailerului român de bricolaj și de materiale de construcții Ambient Sibiu, cu afaceri de peste 100 milioane euro, pe care îl deține în proporție de aproape 71%.

viewscnt
Afla mai multe despre
omer susli
praktiker
chirii
reduceri