Librăriile rămân deschise în Belgia deoarece cărțile sunt considerate "bunuri esențiale"

Librăriile rămân deschise în Belgia deoarece cărțile sunt considerate "bunuri esențiale"
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2020

Guvernul belgian a decis ca librăriile să rămână deschise spre bucuria cititorilor. "Cultura are de jucat un rol enorm", a spus vicepremierul Georges Gilkinet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Belgia, care a înăsprit restricțiile pentru șase săptămâni, păstrează librăriile deschise, considerând cartea printre "bunurile esențiale": la Bruxelles, librarii și cititorii au spus că recursul  către literatură este indispensabil în fața "angoasei" generate de pandemie, scrie News.ro.

elefant.ro introduce livrarea prin easybox, printr-un parteneriat cu Sameday CITEȘTE ȘI elefant.ro introduce livrarea prin easybox, printr-un parteneriat cu Sameday

În condițiile în care Belgia a înăsprit drastic luni restricțiile, librăria Tropismes a fost unul dintre puținele magazine din Galeriile Regale - elegant pasaj acoperit din centrul capitalei - care atrage un flux constant de clienți, care a contrastat cu ciocolateriile vecine fără turiști.

Față de Franța, guvernul lui Alexander De Croo a clasat librăriile printre afacerile care pot "rămâne deschise publicului atât timp cât oferă în special bunuri esențiale".

''Credem că este esențial să dezvoltăm o preocupare (...) legată de sănătatea mintală a tuturor belgienilor. Cultura joacă un rol enorm'', a declarat vicepremierul belgian Georges Gilkinet, pentru cotidianul Le Soir.

În librăria de secol XIX, clienții sunt numeroși: "În Belgia, este singurul acces la cultură care ne-a mai rămas. Între a face cumpărături la supermarket și a te întoarce acasă ca să nu faci nimic (...) este important să citim!", a spus Sébastien Décupère, recepționer.

viewscnt
Afla mai multe despre
librarie
belgia