Magazinul Cocor ar putea fi scos la vânzare, decizia va fi luată în luna mai

Magazinul Cocor ar putea fi scos la vânzare, decizia va fi luată în luna mai
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 21 apr 2016

Magazinul Cocor din centrul Bucureștiului ar putea fi scos la vânzare dacă acționarii își dau acordul pe 23 mai, când a fost convocată AGA, la cererea fondului de investiții Broadhurst Investments Limited, care deține 13,39% din Cocor, potrivit unui comunicat transmis BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă acționarii vor aproba vânzarea, procesul se va derula printr-o firmă specializată.

Magazinul Cocor din centrul Capitalei a fost redeschis în octombrie 2010, în urma unor lucrări de extindere a suprafeței închiriabile și de construcție a unei parcări supraetajate în spatele acestuia. Investițiile s-au ridicat la 25 de milioane de euro.

Mango a renunțat să deschidă magazinul din centrul comercial Cocor CITEȘTE ȘI Mango a renunțat să deschidă magazinul din centrul comercial Cocor

Compania a încercat repoziționarea acestuia prin atragerea de retaileri mari și o galerie a designerilor români. Anul de vârf al Cocor a fost 2011, când a înregistrat vânzări de 21,6 milioane lei, ca în anul următor să se prăbușească la 12,6 milioane lei.

În anul 2015, compania a obținut un profit net de peste un milion de lei, cu 19% mai mare decât cel din 2014, la afaceri în scădere ușoară, la 12,8 milioane lei.

Pentru 2016, compania și-a bugetat afaceri și profit în creștere, la 13,1 milioane lei și respectiv la 1,25 milioane lei.

Președintele CA al Cocor este premiat cu 45.000 euro, fără TVA, pentru rezultatele din 2015 CITEȘTE ȘI Președintele CA al Cocor este premiat cu 45.000 euro, fără TVA, pentru rezultatele din 2015

Prin companiile care mai au magazine în Cocor se numără Billa, Terranova, Steilmann, Subway.

Acționarii Cocor SA sunt Liviu Ursan – 14,8%, Daniel Stoica – 14,6%, Broadhurst Investments Limited, Cipru – 13,3%, SIF Transilvania – 10,2% și  SIF Muntenia – 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
cocor
vânzare
acționari